Ένα μικρό Golf το επόμενο Volkswagen Polo

Πέτρος Πιτσίνης
Ένα μικρό Golf το επόμενο Volkswagen Polo
Το σουπερμίνι της Volkswagen θα αναβαθμιστεί αισθητά στην επόμενη γενιά του, τόσο στον τομέα των κινητήρων όσο και του εξοπλισμού, αλλά και των χώρων του.

Με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των σουπερμίνι να είναι πιο έντονος από ποτέ, η Volkswagen προετοιμάζει κατάλληλα το επόμενο Polo ώστε να χτυπήσει... διάνα. Η νέα του γενιά αναμένεται στα μέσα του 2017 και θα αλλάξει σε πολλούς τομείς, συγκριτικά με το σημερινό.

Η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού θα αγγίξει την κορυφή της κατηγορίας, με την άνεση να επωφελείται και εκείνη, καθώς θα μεγαλώσει το συνολικό μήκος του αμαξώματος και κυρίως, το μεταξόνιο. Έτσι, επιβάτες και αποσκευές θα νιώθουν πιο άνετα στο νέο Polo, ωστόσο δεν θα αποκτήσει τέτοιο μέγεθος που θα το αναγκάσει να «θυσιάσει» μέρος της ευελιξίας του στην πόλη. Αυτά, επιτυγχάνονται χάρη στο γεγονός ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0, η οποία είναι ουσιαστικά η μικρότερη παραλλαγή της δημοφιλούς MQB, πάνω στην οποία έχουν «χτιστεί» πολλά μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών του Volkswagen Group

Στο κομμάτι των κινητήρων, τα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου των 1.4 και 1.6 λίτρων αντίστοιχα, λέγεται πως θα αντικατασταθούν από μοτέρ του 1.5 λίτρου. Ανεξαρτήτως καυσίμου, θα διατίθεται με πολλές παραλλαγές που θα απευθύνονται σε διαφορετικές προτεραιότητες και ανάγκες, με τον κάθε υποψήφιο αγοραστή να βρίσκει την πρόταση που απευθύνεται σε εκείνον. Η GTi έκδοση, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον 1.8 TSi της σημερινής γενιάς, με περισσότερους όμως ίππους από τους 192 που αποδίδει τώρα.

Επιστρέφοντας στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στον τομέα της συνδεσιμότητας, το νέο Polo θα είναι ένα πραγματικά σύγχρονο αυτοκίνητο. Το σύστημα πολυμέσων που θα το συνοδεύει θα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με τα Android Auto και Apple CarPlay να είναι αυτά που θα κάνουν τη σύνδεση με τα smartphones παιχνιδάκι. Στις ακριβότερες εκδόσεις, υπάρχουν φήμες που θέλουν την οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα να ξεπερνά σε μέγεθος τις 9 ίντσες, φτάνοντας στα επίπεδα μιας μεγάλης ταμπλέτας!

Ακόμη, δεν υπάρχουν φωτογραφίες του νέου μοντέλου, με τις εικόνες του άρθρου να είναι ψηφιακά επεξεργασμένες (renderings) από ανεξάρτητους σχεδιαστές. Σύντομα, θα έρθουν οι πρώτες «κατασκοπευτικές», όταν το νέο Polo βγει στους δρόμους για τις επιβεβλημένες δοκιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!