Ανησυχίες για τα κερμπ στην Αυστρία, καμία αλλαγή από FIA

Νίκος Τσιώκος
Ανησυχίες για τα κερμπ στην Αυστρία, καμία αλλαγή από FIA
Οι Ντανιίλ Κβιάτ, Τότο Βολφ και Νίκο Ρόσμπεργκ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα νέα κερμπ στην Αυστρία, όμως η FIA δε σκοπεύει να κάνει κάποια αλλαγή.

Τις ανησυχίες τους εξέφρασαν αρκετοί πιλότοι, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Ντανιίλ Κβιάτ, Νίκο Ρόσμπεργκ, αλλά και ο Τότο Βολφ, όσον αφορά τα νέα κερμπ στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας που μπήκαν φέτος. Ο λόγος, βέβαια, ότι τρεις πιλότοι είχαν θέματα με τις αναρτήσεις, καθώς πέραν των δύο πρώτων, είχε προβλήματα και ο Σέρχιο Πέρεζ.

«Νομίζω ότι πρέπει να τα βγάλουν. Έχουν κάνει λάθος, πρέπει να παραδεχτούν ότι είναι χαζό. Στην τελευταία στροφή ρώτησα ''έχουμε όρια πίστας;'' και είπαν ''όχι, δεν έχουμε''. Η μία στροφή έχει και η άλλη όχι», είπε ο Κβιάτ, τη στιγμή που στην Toro Rosso ακόμα ερευνούσαν το ατύχημά του. «Είναι ανησυχία.

Το περίεργο είναι ότι στην αρχή φαινόταν να έχουμε αιχμές φορτίων, αλλά όταν το αναλύσαμε, δεν υπήρχε τόσο φορτίο στην ανάρτηση. Είναι κάποια ταλάντευση στο ελαστικό, που κάνει την ανάρτηση να σπάσει, και δεν ξέρουμε τι είναι αυτό. Φαίνεται πως τα καινούρια κερμπ είναι τα κόκκινα, αλλά δεν έχουμε απαντήσεις», ανέφερε, από τη μεριά του, ο Βολφ, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του και στον αγωνιστικό διευθυντή της FIA, Τσάρλι Γουάιτινγκ.

«Ναι, υπήρξε συζήτηση. Το συζητήσαμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει η FIA, είτε βγάλουν αυτά τα κερμπ, είτε τροποποιήσουν κάποια από τα κόκκινα κερμπ, είτε τα γεμίσουν με τσιμέντο. Δε γνωρίζω, αλλά έχουμε δει μερικές αποτυχίες σε διάφορα μονοθέσια και σε αναρτήσεις.

Πρέπει να υπάρχει αντίδραση», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Mercedes. Με τη σειρά του, ο Ρόσμπεργκ έκανε λόγο για ασυνήθιστο κραδασμό. «Είναι ένας κραδασμός πολύ ασυνήθιστος, που δεν τον έχουμε δει ποτέ ξανά και προκύπτει μόνο σε αυτό το κερμπ. Οπότε είναι μία ανησυχία επειδή δεν είναι κάτι που σχεδιάσαμε για το μονοθέσιο. Δεν είναι έντιμο, αλλά τώρα ενίσχυσαν το μονοθέσιό μου σε αυτές τις εύθραυστες περιοχές πριν τις κατατακτήριες δοκιμές», ήταν τα λόγια του Γερμανού.

Πάντως, η Ομοσπονδία δε σκοπεύει να κάνει κάποια αλλαγή, όπως προέκυψε από τα χείλη του Γουάιτινγκ, τον οποίο προσέγγισαν ο Κβιάτ, ο επικεφαλής τεχνικός της Mercedes, Πάντι Λόου, και ο πρόεδρος της GPDA (Grand Prix Drivers Association), Άλεξ Βουρζ, που ζήτησαν να ρίξει μία ματιά στα κερμπ. Ο Γουάιτινγκ τους εξήγησε τη λογική του σχεδιασμού αυτών και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ενόψει του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!