Φέτελ: «Περισσότερα ρίσκα»

Νίκος Τσιώκος
Φέτελ: «Περισσότερα ρίσκα»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να πάρει περισσότερα ρίσκα στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας για να πλασαριστεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Με την ποινή των πέντε θέσεων να έχει γνωστοποιηθεί, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήθελε όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας. Ο Γερμανός μπορούσε ακόμα και την pole position, αλλά δεν πήρε τα ρίσκα που έπρεπε, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να μείνει τέταρτος και να εκκινήσει από την ένατη θέση.

«Στο τέλος ήταν λίγο τζόγος, όσο πιο αργά έβγαινες, τόσο καλύτερο. Αλλά θα μπορούσα να πάρω περισσότερα ρίσκα. Υπήρχε περαιτέρω ρυθμός στο μονοθέσιο. Αν δείτε τις διαφορές, δεν εξαρτήθηκε από την απόδοση του μονοθέσιου. Σημασία είχε πότε διέσχιζες τη γραμμή και πόσο ρίσκο δεν πήρες. Γι' αυτό κι εγώ υπολειτούργησα.

Ο χρόνος πριν από κάποιες στροφές ήταν απογοητευτικός. Στον τελευταίο στέγνωσε εκπληκτικά γρήγορα (η πίστα). Θα μπορούσα να είχα μεγαλύτερη ταχύτητα και να φρέναρα λιγότερο», είπε, αρχικά. Όσο για την ποινή, εξέφρασε την πίστη του στον πολύ καλό ρυθμό που έχει το μονοθέσιο για να έχει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στον αγώνα.

«Έχουμε πολύ καλό ρυθμό και κατά κάποιο τρόπο είναι κρίμα που είχαμε ασυνήθιστες κατατακτήριες δοκιμές, καθώς ήθελα να δω πού βρισκόμασταν σε σύγκριση με τη Mercedes σε στεγνές συνθήκες. Αύριο θα εκκινήσουμε με διαφορετική γόμα, αλλά όπως είπα το μονοθέσιο είναι πολύ καλό και περιμένουμε πολλά», πρόσθεσε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!