Χάμιλτον: «Δεν είναι κακή επιλογή η πολύ μαλακή γόμα»

Νίκος Τσιώκος
Χάμιλτον: «Δεν είναι κακή επιλογή η πολύ μαλακή γόμα»
Ο Λιούις Χάμιλτον φοβάται τη στρατηγική της Ferrari τονίζοντας πως δεν είναι κακή επιλογή η πολύ μαλακή γόμα.

Διαφορετική στρατηγική ακολούθησε η Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας, καθώς είδαμε να χρησιμοποιεί την πολύ μαλακή γόμα στο Q3 αντί για την πάρα πολύ μαλακή. Ο Λιούις Χάμιλτον φοβάται ότι με αυτή μπορεί η Scuderia να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα και τόνισε πως δεν είναι κακή επιλογή αυτή της ομάδας του Μαρανέλο.

«Έκανα ό,τι μου είπαν. Νομίζω ότι οι λάτρεις της στρατηγικής κατάλαβαν πως η πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultrasoft) ήταν καλύτερο ελαστικό. Είχαμε διαθέσιμη και την πολύ μαλακή γόμα. Η Ferrari βγήκε με αυτή είδε αν μπορούμε να κάνουμε χρόνο. Δε φαίνεται κακή επιλογή. Η πάρα πολύ μαλακή γόμα δεν είναι καλή για τον αγώνα.

Θα έχει ενδιαφέρον. Ελπίζω να έχω ένα πλεονέκτημα στην εκκίνηση με την πιο μαλακή γόμα. Στις ελεύθερες δοκιμές το ελαστικό μου διήρκεσε για τέσσερις γύρους. Ο Νίκο (Ρόσμπεργκ) είπε για πέντε, οπότε σίγουρα θα είναι δύσκολα και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», ανέφερε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά την κατάκτηση της pole position στο Σπίλμπεργκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!