Έσωσε το μέλλον της η Sauber

Νίκος Τσιώκος
Έσωσε το μέλλον της η Sauber
Η Sauber βρήκε τη λύση στο οικονομικό, ξεκίνησε την πληρωμή μισθών και έσωσε το μέλλον της στη Formula1. «Πάντα υπήρχε φως στο τούνελ», είπε ο τιμ μάνατζερ, Μπέατ Ζέντερ.

Πολλές οικονομικές δυσκολίες αντιμετώπισε φέτος η Sauber μέχρι που αναγκάστηκε να καθυστερήσει τους μισθούς στους εργαζομένους. Έτσι, έγινε ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης, όμως η ομάδα του Χίνβιλ βρήκε τη λύση. Αυτό που αναζητούσαν οι Ελβετοί ήταν βασικός χορηγός και φαίνεται πως η Μόνισα Κάλτενμπορν τον βρήκε δίχως να διαρρεύσουν πληροφορίες γι' αυτόν.

Βέβαια, σημασία έχει το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι πληρωμές, με τον Μπέατ Ζέντερ να τονίζει ότι πάντα υπήρχε φως στο τούνελ. «Το να πληρώσεις τους μισθούς σίγουρα βοηθάει την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Είναι μέρος της περιληπτικής λύσης, πάνω στην οποία δουλεύαμε, όμως για λεπτομέρειες θα πρέπει να ρωτήσετε τη Μόνισα (Κάλτενμπορν). Υπάρχει αλλαγή στην ατμόσφαιρα επειδή τώρα όλοι πιστεύουν ξανά πως υπάρχει μέλλον.

Το σημαντικό μέχρι τώρα ήταν να μην τα παρατάμε και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας εδώ στην πίστα και στο εργοστάσιο που συνέχισαν να πιέζουν. Πάντα υπήρχε φως στο τούνελ, αλλά όπως ξέρετε η Ελβετία μόλις άνοιξε το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό τούνελ. Το φως πάντα υπήρχε, απλά το τούνελ ήταν απίστευτα μεγάλο. Τώρα είναι πιο μικρό», ανέφερε ο τιμ μάνατζερ της Sauber.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!