Ανοιχτή στο νέο μοντέλο κατανομής χρημάτων η Mercedes

Νίκος Τσιώκος
Ανοιχτή στο νέο μοντέλο κατανομής χρημάτων η Mercedes
Ο Τότο Βολφ τόνισε πως η Mercedes είναι ανοιχτή στην πρόταση του Μπέρνι Έκλεστοουν να αλλάξει ο τρόπος κατανομής των χρηματικών ποσών στη Formula1.

Να βοηθήσει τις μικρές ομάδες της Formula1 προσπαθεί ο Μπέρνι Έκλεστοουν και γι' αυτό έχει καταθέσει πρόταση να αλλάξει ο τρόπος κατανομής των χρηματικών ποσών. Σε αυτή είναι ανοιχτή η Mercedes, όπως δήλωσε ο Τότο Βολφ, ο οποίος τόνισε ότι η επιχείρηση του Βρετανού κάθε χρόνο κερδίζει σε έσοδα και πως το θέμα είναι να έχουμε δίκαιη και έντιμη κατανομή.

«Είχαμε μεγάλη συζήτηση σε ποικίλα θέματα και ένα ήταν ο τρόπος της νέας κατανομής των χρηματικών ποσών. Συμφέρον όλων είναι να έχουμε σταθερότητα και συζητήσαμε τα διάφορα μοντέλα. Μπορούμε να το χτίσουμε πάνω σε πολλούς πυλώνες. Με βάση την πληρωμή, την απόδοση ή την ιστορία. Θα έλεγα ότι είναι τρία στοιχεία προς τον σωστό δρόμο.

Τα έσοδα αυξάνονται. Η επιχείρηση του Μπέρνι είναι επικερδής και ανεβαίνει κάθε χρόνο και τα έσοδα που μπορούμε να πάρουμε από τα τηλεοπτικά, τη χορηγία και τα τέλη αυξάνονται κάθε χρόνο. Θυμάμαι όταν ήμουν στη Williams το 2009, μία ομάδα της πέμπτης θέσης θα έπαιρνε 35 με 40 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα παίρνει 30-40% περισσότερο.

Ο Μπέρνι μεγαλώνει την επιχείρισή του επικερδώς και συνεχίζει διότι τα συμβόλαια είναι μακροχρόνια. Έχουν ήδη υπογράψει νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά, υπογράφουν πολυετή συμβόλαια με πίστες και επομένως είναι αρκετά φανερό ότι η επιχείριση είναι μοναδική από τους τωρινούς πυλώνες.

Μιλάμε για το πώς μπορούμε να έχουμε πιο δίκαιη και έντιμη κατανομή», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας των «ασημί βελών» για τη συνάντηση που είχε με τον Έκλεστοουν την Πέμπτη (30/6). Τέλος, να σημειώσουμε ότι για το 2015 η Ferrari έλαβε τα περισσότερα χρήματα, τη στιγμή που μόνο άλλες δύο ομάδες ξεπέρασαν τα 100 εκ. δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!