Formula1 στο Μπάρι το 2020;

Νίκος Τσιώκος
Formula1 στο Μπάρι το 2020;
Ένα γκρουπ επιχειρηματικό από το Μπάρι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Μπέρνι Έκλεστοουν για να φιλοξενήσουν το Μεσογειακό Γκραν Πρι της Formula1 από το 2020.

Το Μπάρι της Ιταλίας είναι μία ακόμα τοποθεσία που κάνει την εμφάνισή της ως υποψήφια για τη διεξαγωγή ενός Γκραν Πρι της Formula1. Όχι, όμως, (όπως πολλοί θα σκεφτήκατε) για να πάρει τη θέση της Μόντσα.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα motorsport.com αποκάλυψε ότι ένα γκρουπ επιχειρηματιών από την εν λόγω πόλη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ώστε να διεξαχθεί εκεί το Μεσογειακό Γκραν Πρι από το 2020 και μετά.

Για την ακρίβεια, αναφέρει ότι το προαναφερθέν γκρουπ είχε την πρώτη συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Μονακό και άλλη μία αυτή την εβδομάδα στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας.

Μάλιστα, τονίζει ότι ήδη ο Ιταλός Φάμπιο Μοντεκάλβο, ο οποίος ηγείται του γκρουπ, πιστεύει πως έχει εξασφαλίσει 200 εκατομμύρια ευρώ για επένδυση στο πρότζεκτ, ενώ έχουν ξεκινήσει και την προώθηση του αγώνα με το «#BeatochimiPuglia!» εξηγώντας τα σχέδιά τους.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ως Μεσογειακό Γκραν Πρι θα φιλοξενούσε αγώνα της F1 η χώρα μας, αλλά φαίνεται πως το δικό μας θέμα έχει κολλήσει στην αναζήτηση επενδυτή, καθώς δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!