Mε 400 χλμ/ώρα στη νέα γέφυρα της Πόλης! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Mε 400 χλμ/ώρα στη νέα γέφυρα της Πόλης! (vid)
Το ρεκόρ τελικής με μοτοσυκλέτα έσπασε ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην κατηγορία Supersport των SBK-Motul.

Ο Kenan Sofuoglu μετά από προετοιμασία τεσσάρων μηνών κατάφερε να φτάσει τα 400χλμ/ώρα με Kawasaki Ninja H2R διασχίζοντας την γέφυρα Osman Gazi -μία νέα κρεμαστή γέφυρα στην Κωνσταντινούπολη- που αποτελεί την τέταρτη σε μέγεθος στον κόσμο. Ο Τούρκος φόραγε ειδική φόρμα, η μοτοσυκλέτα είχε ειδικά φτεράκια ενώ για να μειωθεί το ρίσκο ενός σκασίματος ελαστικού, η ταχύτητα αυτή έπρεπε να επιτευχθεί σε λιγότερο από 30 δευτ. Ο Sofuoglu αποφάσισε ότι η καλύτερη ώρα για να προσπαθήσει για το ρεκόρ ήταν τα ξημερώματα, στις 05:00. Στα τελευταία δοκιμαστικά που έκανε, έφτασε τα 390χλμ/ώρα και στο τέλος κατάφερε να φτάσει το πολυπόθητο «400»! «Μου άρεσε πολύ αυτή η μοτοσυκλέτα και η Kawasaki μου είχε πει ότι φτάνει τα 380χλμ/ώρα, ενώ όνειρό τους ήταν τα 400χλμ/ώρα».

«Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκα πάνω της, κατάλαβα την τεράστια δύναμή της! Έκανα μερικές αλλαγές, αλλά κράτησα τις αρχικές της ρυθμίσεις». «Στο Πρωτάθλημα οι ταχύτητες που φτάνουμε είναι 300χλμ/ώρα κι έτσι τα 400χλμ/ώρα είναι πάρα πολλά». «Ήταν ένα όνειρό μου να φτάσω αυτή την ταχύτητα κι ευχαριστώ τον Θεό που τα κατάφερα. Το επόμενο όνειρό μου είναι να πάρω τον 5ο Τίτλο μου».

Να σημειώσουμε ότι το απόλυτο ρεκόρ τελικής - επισήμως - που έχει πετύχει μοτοσυκλέτα του MotoGP είναι τα 354,9χλμ/ώρα. Το πέτυχε φέτος στο Mugello ο αναβάτης της Ducati, Andrea Iannone.

www.motograndprix.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!