Η BMW X3 έπαθε... μπλακάουτ

Πέτρος Πιτσίνης
Η BMW X3 έπαθε... μπλακάουτ
Μια ειδική έκδοση της X3 παρουσίασε η BMW Ιαπωνίας και ονομάζεται Blackout, όπου το όνομα τα λέει όλα: είναι μαύρη, απ΄την οροφή ως τα... λάστιχα!

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε δει αρκετές ειδικές εκδόσεις από τη BMW Ιαπωνίας, προσφέροντας διαφορετικές προτάσεις στους Ιάπωνες αγοραστές. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών, είναι και η X3 Blackout, όπου βλέποντας το όνομά της, τα καταλαβαίνεις όλα.

Κατάμαυρη σε κάθε της... εκατοστό, το Βαυαρικό μοντέλο «φοράει» το πακέτο M Sport και το χρώμα που έχει επιλεγεί για το εξωτερικό της ονομάζεται Sapphire Black. Ο ίδιος κωδικός εφαρμόζεται και στους τροχούς των 18 ιντσών, ενώ ακόμη και η γρίλια της μάσκας δεν είναι πια χρωμιωμένη, αλλά μαύρη.

Στο εσωτερικό, ακολουθείται το ίδιο μοτίβο, με το χρώμα Nevada Black. Ο ουρανός με την επένδυση Ansorajitto ανήκει στον κατάλογο του BMW Individual, με το εσωτερικό κατά τα άλλα να μη διαφέρει από αυτό μιας απλής X3, αν εξαιρέσεις το ειδικό σηματάκι και το high end ηχοσύστημα των εννέα ηχείων. Αυτό πάντως που αναλαμβάνει να θυμίζει συνεχώς στον ιδιοκτήτη ότι αγόρασε κάτι ξεχωριστό, είναι το ειδικό δερμάτινο κλειδί!

Κάτω από το καπό της Blackout βρίσκεται ο γνωστός πετρελαιοκινητήρας των 2.0 λίτρων και τους 184 ίππους, που συναντάμε στις εκδόσεις xDrive20d. Αποδίδει 380 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 8,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Όπως κάθε ειδική έκδοση που... σέβεται τον εαυτό της, έχει περιορισμένη παραγωγή στις 200 μονάδες! Η τιμή της στην Ιαπωνική αγορά (όπου και διατίθεται αποκλειστικά) είναι 6.980.000 Γιέν, δηλαδή λίγο περισσότερα από 60.000€, με τη διαφορά τιμής από την xDrive20d M Sport να είναι περίπου 2.500€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!