Mii..α ιστορία βγαλμένη από τη ζωή στους δρόμους (vid)

Gazzetta team
Mii..α ιστορία βγαλμένη από τη ζωή στους δρόμους (vid)
Το SEAT Mii χωράει παντού, αρκεί να... θες να το παρκάρεις σωστά! Διαφορετικά υπάρχουν οι γυναίκες που θα σου δείξουν τον σωστό τρόπο.

Μια συνηθισμένη Δευτέρα νωρίς το πρωί στο γραφείο, συνήθως τονίζει την άκρως απαραίτητη χορήγηση καφεΐνης για την ομαλή λειτουργία του ωραρίου μας.

Εκτός αν σε λένε Γιώργο - ο οποίος σημειωτέον δεν πίνει καφέ - και δυο μέρες πριν, μόλις Σάββατο δηλαδή, έχεις παραλάβει το νέο σου SEAT Mii και έρχεσαι φουριόζος και περιχαρής στο γραφείο για να δείξεις στους συναδέλφους το καινούριο σου απόκτημα.

Κάπως έτσι, χωρίς τον πρώτο καφέ, με ξεκούνησε να πάμε να του ρίξουμε μια ματιά, σαν το παιδί που δεν θέλει να αποχωριστεί ούτε στιγμή το καινούριο του παιχνίδι και ανυπομονεί να το δείξει σε όλο τον κόσμο. Φυσικά και δεν του χαλάς χατίρι, οπότε με τα πολλά, κατεβήκαμε να θαυμάσουμε το SEAT Mii παρέα. Από μακριά κιόλας, είδα το έντονο κόκκινο χρώμα του, ενώ η πρώτη μου σκέψη ήταν: με αυτό θα παρκάρεις παντού. Προς απογοήτευσή μου όμως είδα τον Γιώργο να έχει κάνει ένα... «έγκλημα». Το παρκάρισμά του ήταν κάτι παραπάνω από απαράδεκτο που δεν δικαιολογείται ούτε από την έλλειψη καφέ. Α, ναι, δεν πίνει καφέ. Σε μία θέση που χωρά station wagon, ο Γιώργος λοιπόν είχε καβαλήσει με τον μπροστινό αριστερό τροχό το κράσπεδο και είχε φύγει καμαρωτός και με το κεφάλι του ήσυχο για την δουλειά του.

Αν και θα μπορούσα πολύ άνετα να αρχίσω να αραδιάζω όλα εκείνα τα στερεότυπα που πεισματικά παρουσιάζουν τη γυναίκα να είναι αυτή που δεν ξέρει τι της γίνεται στην οδήγηση και τη στάθμευση, του ζήτησα επιτακτικά τα κλειδιά. Όχι για να τον μάθω να παρκάρει αλλά για να τον «συνεφέρω». Η έκφραση στο βλέμμα του «έλα ρε Ραφαέλλα, δεν συμβαίνει και τίποτα» με έκανε ακόμα πιο πεισματάρα και κάθησα στην θέση του οδηγού για να δει πώς είναι πια η σωστή... τοποθέτηση ενός οχήματος κατά μήκος του πεζοδρομίου. Μάλιστα απόρησα πώς -ευτυχώς- δεν είχε προκαλέσει και κομφούζιο στον δρόμο τόσο στους διερχόμενους πεζούς όσο και στα οχήματα που έπρεπε να προσέξουν για να μην χτυπήσουν την πίσω δεξιά γωνία που προεξείχε.

Όχι τίποτα δηλαδή, θα ήταν διπλό κρίμα για το ολοκαίνουργιο και τόσο κομψό SEAT Mii.

Με δυο κινήσεις το SEAT Mii μπήκε εκεί που θα έπρεπε να βρισκόταν εξαρχής. Αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τη δική μου πολύχρονη εμπειρία στην οδήγηση αλλά με το ότι είχα στα χέρια μου ένα «καθαρόαιμο» μοντέλο πόλης. Ο μαζεμένος σχεδιασμός του και η ευελιξία του, θα φανούν στους προσεκτικούς ή τους απρόσεκτους, τους αρχάριους ή τους έμπειρους και σε οποιονδήποτε άλλο που θα «στολίσει» τους δρόμους της πόλης με το SEAT Mii, άκρως χρήσιμα.

Το SEAT Mii όμως δεν είναι μόνο στιλάτο, εργονομικό ή βολικό, αλλά και ένα ασφαλές όχημα. Εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας θα είναι η συντροφιά σου στην μποτιλιαρισμένη πόλη αλλά και άδειους δρόμους της νυχτερινής πόλης. Προσωπικά μου έκανε τρομερή εντύπωση το SEAT Portable System που από ό,τι πήρε το μάτι μου, περιλαμβάνει πλήρες σύστημα πλοήγησης με οθόνη πέντε ιντσών και φωνητική αναγνώριση, ωστόσο δεν προλάβαινα να ασχοληθώ όσο ήθελα στην προκειμένη λόγω πίεσης χρόνου.

Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς ο Γιώργος χρωστάει βόλτα. Κι εγώ επιτέλους, ένα σύγχρονο, αξιόπιστο, μα πάνω από όλα ασφαλές αυτοκίνητο στον εαυτό μου. Κάτι μου λέει πως το βρήκα χωρίς να ψάξω καν!

Υ.Γ. Μετά από τα παραπάνω, και με σύμμαχο το SEAT Mii, δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αναφέρει ξανά οποιοδήποτε cliche για τις γυναίκες και τις οδηγικές τους ικανότητες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!