Πόσο κοστίζει η συντήρηση ενός Nissan GT-R; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πόσο κοστίζει η συντήρηση ενός Nissan GT-R; (video)
Τελικά, ισχύει όσα λέγονται για την κατοχή ενός supercar; Είναι όντως τόσο... απαγορευτικό να τα έχει ένας «θνητός» ή είναι φήμες; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω!

Σήμερα, μπορεί κανείς να αγοράσει φανταστικά supercars κάποιων ετών, έναντι λίγων χρημάτων, συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Porsche 911, Ferrari 360 ή και πιο σύγχρονα Audi R8 και Nissan GT-R, μπορεί κάποιος να τα βρει στην τιμή ενός καινούργιου πολυτελούς σεντάν. Αξίζει όμως η αγορά τους;

Ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, εκτός από την κατανάλωση καυσίμου που βρίσκεται -αναμενόμενα- στα ουράνια, ζητά πολλά περισσότερα. Για παράδειγμα, ένα σετ ελαστικών για το Nissan GT-R του βίντεο, κοστίζει περίπου 1.250€ και αναλόγως τη χρήση, κρατούν από 3.000 έως και 9.000 χιλιόμετρα. Αν το αυτοκίνητο μπαίνει συχνά σε πίστα, όπου είναι και το... φυσικό του περιβάλλον, υπολογίστε ακόμη χαμηλότερα. Αργότερα, έρχεται η συντήρηση.

Τα φρένα δέχονται σημαντικά μεγαλύτερα φορτία από ότι σε ένα καθημερινό αυτοκίνητο, αφού έχουν αναλάβει την αποστολή της ακινητοποίησης του αυτοκινήτου από πολύ υψηλές ταχύτητες, όμως και εδώ, η χρήση σε πίστα τα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο καθώς αναπτύσσονται υψηλότατες θερμοκρασίες. Για το GT-R, μια αλλαγή στα τακάκια θα κοστίσει περίπου 600€ και αν θέλουν αλλαγή και οι δισκόπλακες, τότε ετοιμαστείτε για... εγκεφαλικό αφού θα σας ζητήσουν 3.000€! Στην καλύτερη περίπτωση, θα κρατήσουν 8.000 χιλιόμετρα, ενώ αν το αυτοκίνητο κινείται συνεχώς στο όριό του, τότε θα απαιτείται η αλλαγή τους μετά από 4.000 χλμ!

Ένα ακόμη ενδεικτικό του... προϋπολογισμού συντήρησης ενός Nissan GT-R, είναι οι αλλαγές λαδιών, που κοστίζουν 450€ και θα πρέπει να γίνεται κάθε 10.000 χιλιόμετρα το πολύ! Στο βίντεο ο γνωστός παραγωγός στο YouTube, Marchettino, εξηγεί τις διαδικασίες συντήρησης για το GT-R. Ακόμη όμως κι έτσι, δεν γίνεται να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, καθώς αναλύει μόνο τα βασικά και όχι τις τιμές των «μεγάλων» σέρβις ή άλλων μερών που χρήζουν αντικατάστασης σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Και όλα αυτά, πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τυχόν ζημιές ή... φόρους, ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!