Δυναμώνει ο κινητήρας Renault στην Ιαπωνία

Γιώργος Βαρίνος
Δυναμώνει ο κινητήρας Renault στην Ιαπωνία
Το δεύτερο κύμα αύξησης της ισχύος του γαλλικού κινητήρα θα έρθει στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το διευθυντή της ομάδας της Red Bull.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Red Bull με αφορμή το αυστριακό Γκραν Πρι, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ αποκάλυψε ότι η Renault θα προχωρήσει και σε δεύτερη αναβάθμιση του κινητήρα της μέσα στη χρονιά.

«Νομίζω ότι θα έχουμε μια αναβάθμιση περίπου την περίοδο του Γκραν Πρι της Ιαπωνίας (7-9 Οκτωβρίου). Για περισσότερα θα πρέπει να ρωτήσετε τη Renault, αλλά προς το παρόν αυτή την ενημέρωση έχουμε».

Μετά τη σημαντική αναβάθμιση του κινητήρα της πριν τον Γραν Πρι του Μονακό, η γαλλική εταιρεία ανανέωσε την εμπιστοσύνη της ομάδας της Red Bull, που τόσο είχε κλονιστεί την περασμένη χρονιά με τα συσσωρευμένα προβλήματα. Όπως αναφέρει και ο Χόρνερ: «Έχουν πλέον βρει το σωστό δρόμο να εξελίσσουν τον κινητήρα. Τώρα λοιπόν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολύ σημαντική βελτίωση της απόδοσης».

Με δεδομένο ότι η Renault έχει χρησιμοποιήσει μόλις 11 από τα tokens εξέλιξης του κινητήρα της και έχοντας υπόλοιπο άλλα 21, σίγουρα μπορεί να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, εφ’ όσον έχει βρει τον τρόπο αυτές να είναι προς όφελος της απόδοσης.

Μέχρι σήμερα, η Red Bull για να έχει μεγάλη τελική όφειλε να μειώνει την κάθετη αεροδυναμική δύναμη στο μονοθέσιο της για να εκμεταλλεύεται όλη την ισχύ του κινητήρα. Έτσι όμως, έχανε σε σταθερότητα στις στροφές. Αν ο κινητήρας της Renault κερδίσει ισχύ, τότε το μονοθέσιο θα μπορεί να είναι ταχύτερο όχι μόνο στην ευθεία, αλλά και στις στροφές, με την δυνατότητα να ρυθμίζονται πιο «επιθετικά» τα αεροδυναμικά βοηθήματα, ώστε να παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη.

Σημαντικό ωστόσο στοιχείο της συνεργασίας των δύο ομάδων είναι πως πλέον οι Γάλλοι κάνουν βήματα εμπρός και οι Αυστριακοί το αναγνωρίζουν, εδραιώνοντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!