Με «τιτάνιο Halo» η Ferrari στην Αυστρία

Με «τιτάνιο Halo» η Ferrari στην Αυστρία

Η ιταλική ομάδα θα παρουσιάσει στα δοκιμαστικά του Αυστριακού Γκραν Πρι το Halo σε εξελιγμένη μορφή και φτιαγμένο από τιτάνιο και όχι από ατσάλι.

Με «τιτάνιο Halo» η Ferrari στην Αυστρία

Η Ferrari θα δοκιμάσει την Παρασκευή στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Αυστριακού Γκραν Πρι μία αναβαθμισμένη εκδοχή του Halo. Το σύστημα προστασίας των κεφαλιών των οδηγών θα εισαχθεί υποχρεωτικά από του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και η Ferrari είχε παρουσιάσει ήδη στη Βαρκελώνη μία πρόταση με το όνομα Halo, την οποία θα δούμε σε εξελιγμένη μορφή στην Αυστρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «auto motor und sport», το νέο Halo θα είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και όχι από ατσάλι, όπως το προηγούμενο. Επίσης θα είναι τοποθετημένο λίγο πιο μακριά από τον οδηγό, ώστε να μην χτυπά το κράνος του πάνω στο Halo σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Ουσιαστικοί κριτές του νέου συστήματος θα είναι πλέον οι πιλότοι της Ferrari. Αν αποφανθούν ο Φέτελ και ο Ραϊκόνεν την Παρασκευή, ότι το αναβαθμισμένο Halo δεν εμποδίζει την ορατότητά τους, τότε θεωρείται πιθανόν να ανακοινώσει η FIA επίσημα τη χρήση του από το 2017 στο μεθεπόμενο Γκραν Πρι στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA έχουν δώσει ήδη το πράσινο φως, καθώς έχουν αξιολογήσει το Halo σε σαράντα διαφορετικά σενάρια ατυχήματος στον προσομοιωτή.

Best of internet