Στην Toro Rosso και το 2017 ο Σάινθ

Γιώργος Βαρίνος
Στην Toro Rosso και το 2017 ο Σάινθ
Παρά τις φήμες για μετακίνησή του στη Ferrari, ο νεαρός Ισπανός οδηγός παραμένει στη «μικρή» ομάδα της Red Bull Racing για 12 ακόμα μήνες.

Η πολύ καλή φετινή απόδοση του Σάινθ, καθώς έχει μέχρι τώρα καταφέρει να μαζέψει 18 βαθμούς και έχει πετύχει μια 6η θέση στην Ισπανία, τον καθιστούσαν έναν από τους πιο πιθανούς στόχους μεγάλων ομάδων για το 2017.

Πολλές φήμες ακούγονταν νωρίτερα μέσα στη χρονιά για μετακίνησή του στη Ferrari, στη θέση του Ραϊκόνεν, ωστόσο η Red Bull ενεργοποίησε την δυνατότητα επέκτασης του συμβολαίου του για μια ακόμα χρονιά.

Έτσι, ο 21 ετών Σάινθ θα οδηγεί για την Toro Rosso και το 2017, την τρίτη συνεχόμενη χρονιά του, με την ελπίδα στη συνέχεια να βρει το δρόμο για μια από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Το θέμα έκλεισε μετά από δηλώσεις του διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull, του Κρίστιαν Χόρνερ, που ανακοίνωσε την μονοετή επέκταση του συμβολαίου του. «Κάναμε χρήση της δυνατότητας επέκτασης του συμβολαίου (του Σάινθ) και έτσι είναι δεσμευμένος για τους επόμενους 12 μήνες. Θα παραμείνει στην Toro Rosso και το 2017».

Αναφορικά με την περίπτωση του Κβιάτ, ο Χόρνερ δήλωσε: «Νομίζω ότι ο Ντάνι συνεχίζει την εξέλιξή του ως οδηγός, βρίσκει τα πατήματά του. Παράλληλα δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος διαθέσιμος για τη θέση του, οπότε δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στην ομάδα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!