Ανάκληση 3,4 εκατομμυρίων οχημάτων Toyota

Πέτρος Πιτσίνης
Ανάκληση 3,4 εκατομμυρίων οχημάτων Toyota
Ένα πρόβλημα με το ρεζερβουάρ καυσίμων, αλλά και ένα ακόμη με τους αερόσακους τύπου κουρτίνας, οδήγησαν τον Ιάπωνα κατασκευαστή στην ανάκληση αυτοκινήτων με ημερομηνία παραγωγής από το 2006 έως και το 2015.

Σήμερα, η Toyota ανακοίνωσε μια από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις, που αφορούν περίπου 3,4 εκατομμύρια οχήματα ανά τον κόσμο. Το πρώτο πρόβλημα, έχει να κάνει με τους αερόσακους τύπου κουρτίνας, που εφοδιάζουν ορισμένα Prius, Corolla και Lexus CT200h.

Συγκεκριμένα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να ανοίξουν χωρίς να υπάρξει κάποια πλευρική σύγκρουση, αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο της Takata, όπου ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα αυτοκίνητα έχει πλήξει. Η Toyota αναφέρει ότι κανένα ατύχημα, τραυματισμός ή θάνατος δεν έχει αναφερθεί, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. 1,43 εκατομμύρια οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από το 2008 έως και το 2012 θα κληθούν για επισκευή, με αυτά που είναι στην Ευρώπη να υπολογίζονται στα περίπου 140.000.

Το δεύτερο πρόβλημα, αφορά το ρεζερβουάρ του καυσίμου, το οποίο ίσως εμφανίσει διαρροές και ραγίσματα, αν φτάσει στο όριο της χωρητικότητάς του, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, επηρεάζονται 2,87 εκατομμύρια αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί από τον Απρίλιο του 2006, έως και τον Αύγουστο του 2015!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!