Το Lada Vesta μεταμορφώνεται σε... GTi!

Πέτρος Πιτσίνης
Το Lada Vesta μεταμορφώνεται σε... GTi!
Η γρηγορότερη έκδοση του τετράθυρου σεντάν της Lada είναι προ των πυλών, με τις πρώτες του φωτογραφίες να είναι πλέον γεγονός!

Δεν είναι πολλά τα γρήγορα Lada που μπορεί να συναντήσει κανείς, όμως αυτό θα αλλάξει, με τη σπορ παραλλαγή του Vesta. Αυτή ονομάζεται... Sport και ξεχωρίζει αμέσως οπτικά, παρά το γεγονός ότι η έκδοση παραγωγής του θα υποστεί κάποιες αισθητικές αλλαγές συγκριτικά με το αυτοκίνητο των φωτογραφιών.

Οι μέχρι στιγμής φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, θέλουν το κορυφαίο Vesta να χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδο κινητήρα 1.8 λίτρων για την κίνησή του, με την ισχύ να φτάνει στους 150 ίππους, από τους 122 που αποδίδει κανονικά. Θα εφοδιάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων της Renault, ίδιο με εκείνο που συναντάμε στα μοντέλα με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 dCi, καθώς η παραγόμενη ροπή από το ατμοσφαιρικό μοτέρ δεν θα προβληματίσει.

Η Sport έκδοση κάθεται 45 χιλιοστά πιο κοντά στην άσφαλτο χάρη στο χαμήλωμα που έχει δεχθεί, με τις αναρτήσεις να εστιάζουν στην καλύτερη οδική συμπεριφορά. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από τέσσερα δισκόφρενα, κάτι όχι αυτονόητο για τα Lada, ενώ το τιμόνι έχει δεχθεί επίσης βελτιώσεις. Η τελική του μορφή θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας όπου και θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, όμως δυστυχώς, δεν θα διατίθεται σε άλλες αγορές εκτός της Ρωσικής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!