Στο Λονδίνο το Ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου

Πέτρος Πιτσίνης
Στο Λονδίνο το Ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου
Για ακόμη μια χρονιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα εκπροσωπηθεί από την ομάδα TUCER στο διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2016, με το όχημα να είναι ένα από τα φαβορί!

Το Ελληνικό στοιχείο δεν θα απουσιάζει για ακόμη μια φορά από το διαγωνισμό Shell Eco Marathon, με το αυτοκίνητο «Σπύρος Λούης» και την ομάδα TUCER (Technical University of Crete Eco Racing) να εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το όχημα θα λάβει μέρος στην κατηγορία Urban Concept Hydrogen, δηλαδή στα αυτοκίνητα πόλης που κινούνται με καύσιμο το υδρογόνο!

Οι ομάδες στο σύνολό τους φτάνουν τις 200 και ο διαγωνισμός ξεκινάει αύριο, 30 Ιουνίου, έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου, στο Λονδίνο. Η ομάδα αναπτύσσει οχήματα εδώ και εννέα χρόνια (από το 2007) και έχει την υποστήριξη του Διατμηματικού Εργαστηρίου Ρομποτικής και του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής.

Μόνιμο προσωπικό, φοιτητές και καθηγητές προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ συνεχώς βελτιώνονται οι επιδόσεις των οχημάτων! Αξίζει να αναφερθεί πως φέτος είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και ότι είναι το μόνο Ελληνικό ΑΕΙ που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη κατηγορία Urban Concept. Από το 2008, μετρούν ήδη εννέα συμμετοχές!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!