Το Honda Civic Type-R επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το Honda Civic Type-R επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος (video)
Η νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Honda μπήκε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και ξεκίνησε τις προετοιμασίες, ώστε να πετύχει για άλλη μια φορά, έναν εντυπωσιακό χρόνο!

Στην «Πράσινη Κόλαση» γύρισε το Civic Type-R, το «καυτό» χάτσμπακ της Honda, για να μας αφήσει άλλη μια φορά... άφωνους με τις επιδόσεις του. Η δέκατη γενιά του είναι ήδη στα σκαριά και τη βλέπουμε με «βαρύ» καμουφλάζ να τριγυρνάει στο «Ρινγκ» και φιλοδοξεί να πετύχει ακόμη καλύτερους χρόνους από αυτό που βρίσκεται τώρα στην αγορά, το οποίο μάλιστα ήταν το ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο στη Γερμανική πίστα για ένα διάστημα. Για την Ευρώπη, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί λέγεται ότι θα είναι ο ίδιος τετρακύλινδρος VTEC Turbo των 2.0 λίτρων, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα αποδίδει περισσότερα από 310 άλογα και 400 Nm ροπής του σημερινού. Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο, είναι ότι η δέκατη γενιά του θα υποβληθεί σε... δίαιτα, για να χάσει μερικά κιλά και να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Πάντως, ακόμη και το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο που δοκιμάζεται στο Νίρμπουργκρινγκ, είναι αδύνατο να κρύψει τα αεροδυναμικά βοηθήματά του, με την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος, τις εισαγωγές αέρα και τα επιθετικά πτερύγια ανά το αμάξωμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!