H Bugatti Chiron πάει για Παγκόσμιο Ρεκόρ

Πέτρος Πιτσίνης
H Bugatti Chiron πάει για Παγκόσμιο Ρεκόρ
Ο νέος... πύραυλος της Bugatti είναι έτοιμος για να ταράξει ακόμη μια φορά τα νερά της αυτοκίνησης, καθώς θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει πως είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον πλανήτη!

Με την Veyron, η Bugatti είχε κατακτήσει τον τίτλο για το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο και τώρα, θέλει να θέσει νέα στάνταρ με τη Chiron. Τον Ιούλιο του 2010, ο πρώην οδηγός της F1, Πιέρ-Χένρι Ράφανελ, «έπιασε» 431 χλμ./ώρα με τη Veyron Super Sport, σε μια πίστα δοκιμών της Volkswagen.

Ο Επικεφαλής της Bugatti ανακοίνωσε επίσημα ότι η προσπάθεια αυτή θα επαναληφθεί με τη Chiron, λέγοντας χαρακτηριστικά στο Βρετανικό Autocar ότι είναι μεν γρηγορότερη από την προκάτοχό της, όμως δεν ξέρουν πόσο. Σύμφωνα με υπολογισμούς στον υπολογιστή, θα μπορούσε να ξεπεράσει κατά πολύ την επίδοση της Veyron SS, όμως όπως ο ίδιος λέει, είναι διαφορετικά όταν κάθεσαι πίσω από το τιμόνι.

Μερικοί πάντως, υποστηρίζουν ότι αν βγουν οι ηλεκτρονικοί περιορισμοί από το μοτέρ, που υπάρχουν για την προστασία διάφορων συστημάτων και των ελαστικών, θα μπορέσει να φτάσει ακόμη και τα... 460 χλμ./ώρα! Αυτό βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη φίρμα και ακούγεται κάπως... αισιόδοξο, ωστόσο θα φανεί αν είναι πρακτικά δυνατό στην επίσημη μέτρηση που θα γίνει στην ίδια πίστα της Volkswagen, με την ευθεία των 21 περίπου χιλιομέτρων.

Να θυμίσουμε, ότι η Bugatti Chiron κινείται από έναν W12 κινητήρα των 8.0 λίτρων που αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής με τη βοήθεια από τέσσερα τούρμπο! Δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 2,5 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η επίσημη τελική ταχύτητα είναι 420 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!