Από την Mini στην Toyota ο Νάνι Ρόμα

Γιώργος Βαρίνος
Από την Mini στην Toyota ο Νάνι Ρόμα
Ο Ισπανός οδηγός που έχει νικήσει στο ράλι Ντακάρ τόσο με μοτοσικλέτα όσο και με αυτοκίνητο, αφήνει τη Mini για να ενταχθεί στο δυναμικό της Toyota.

Ο Νάνι Ρόμα ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα ως οδηγός Enduro, με μεγάλες διακρίσεις μάλιστα στο διεθνές εξαήμερο αγώνα ISDE όπου κατάκτησε την πρώτη θέση το 1994. Σταδιακά, πάντα ως οδηγός μοτοσικλέτας, περνά στους αγώνες rally raid όπου διέπρεψε στον κορυφαίο όλων, το ράλι Ντακάρ, κατακτώντας την πρώτη θέση το 2004 με την ομάδα της KTM.

Στη συνέχεια αφήνει τις μοτοσικλέτες για τα αυτοκίνητα όπως έκανε και πριν από αυτόν ο Στεφάν Πετερανσέλ, αρχικά οδηγώντας για τη Mitsubishi και στη συνέχεια για τη Mini, με την οποία το 2014 κατέκτησε ακόμα μια πρωτιά στο Ντακάρ.

Πλέον ο 44χρονος Ρόμα ανήκει στο δυναμικό της Toyota και συγκεκριμένα στην ομάδα Overdrive Racing. H Toyota, παρότι συμμετέχει χρόνια στον εμβληματικό αγώνα αντοχής με τα Land Cruiser παλαιότερα και το Hilux εσχάτως, δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει έως την κορυφή του βάθρου.

Φέτος βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από την Peugeot και την Mini, για το 2017 όμως, όπως φαίνεται και από τη μεταγραφή του Ρόμα, έχει σαφείς βλέψεις για την κορυφή. Ο Ισπανός οδηγός αναφέρει σχετικά: «Εκτιμώ ιδιαίτερα την πορεία μου με την Mini, ωστόσο πλέον κοιτάζω εμπρός και έχω μια τεράστια λαχτάρα και όρεξη να δουλέψω με τη νέα μου ομάδα. Θέλω να συμβάλλω και εγώ ώστε μαζί με την Overdrive να φέρουμε μια πρώτη θέση για την Toyota στο Ντακάρ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!