Γιατί η Vespa έγινε κατακόκκινη;

Γιατί η Vespa έγινε κατακόκκινη;

Γιατί η Vespa έγινε κατακόκκινη;

Ο όμιλος Piaggio σε συνεργασία με το ίδρυμα (RED), συνεργάζονται στη χρηματοδότηση προγραμμάτων αντιμετώπισης ασθενειών. 

Η Vespa, η πιο αγαπημένη και διάσημη μάρκα δίτροχων στον κόσμο, θα δημιουργήσει το μοντέλο (RED), που από την πώλησή του 150 δολάρια κάθε φορά θα πηγαίνουν στην υποστήριξη δράσεων της Global Fund για τη μάχη κατά του AIDS και άλλων μολυσματικών ασθενειών σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Vespa (RED), η οποία θα παρουσιαστεί στην τελική της μορφή στην επόμενη έκθεση του Μιλάνο (10-13 Νοεμβρίου), εκτέθηκε ως μακέτα στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Global Fund στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Εκεί ήταν παρών και ο Μπιλ Γκέιτς, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft, ως εκπρόσωπος του ιδρύματος «Bill & Melinda Gates».

Οι Vespa που θα παραχθούν στα πλαίσια της συνεργασίας με το (RED) θα διατεθούν εμπορικά σε Ευρώπη, Ασία, Ειρηνικό και Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πρώτες Vespa (RED) θα είναι διαθέσιμες προς πώληση το Δεκέμβριο του 2016, ταυτόχρονα την καμπάνια (RED) Shopathon.

Το (RED) ιδρύθηκε το 2006 από τον διάσημο τραγουδιστή των U2 Μπόνο και τον Μπόμπι Σράιβερ και έχει συνεισφέρει 350 εκατομμύρια δολάρια στην Global Fund για τον αγώνα κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. Οι χρηματοδοτήσεις κατευθύνθηκαν στην Γκάνα, την Κένυα, το Λεσόθο, τη Ρουάντα, τη Νότια Αφρική, τη Σουαζιλάνδη, την Τανζανία και τη Ζάμπια, με το 100% των πόρων να διοχετεύονται σε επιτόπου δράσεις.

Χάρη στην υποστήριξη του (RED) προς την Global Fund, πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε δράσεις για πρόληψη, θεραπεία και συμβουλευτική λειτουργία, ελέγχους HIV και βοηθητικές υπηρεσίες.

Ο όμιλος Piaggio ιστορικά έχει ευαισθητοποιηθεί σε προβλήματα που σχετίζονται με την προστασία της υγείας των παιδιών, όπως η πρόσφατη πρωτοβουλία Vespa For Children, διεθνής δωρεά που, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Bambino Gesù της Ρώμης, επέτρεψε τη δημιουργία ενός ιατρικού-χειρουργικού προγράμματος στο Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Ανόι (Βιετνάμ).

_77a2376.jpg

Στην εκδήλωση παρουσίασης της Vespa (RED) παρών ήταν και ο Μπιλ Γκέιτς, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft,

Best of internet