Μαρκιόνε: «Αν προσπαθήσει θα μείνει ο Ραϊκόνεν»

Γιώργος Βαρίνος
Μαρκιόνε: «Αν προσπαθήσει θα μείνει ο Ραϊκόνεν»
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, αφεντικό της Ferrari, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι το μέλλον του Ραϊκόνεν στην ομάδα συνδέεται απόλυτα με τα αποτελέσματά του.

Πολλοί έχουν μιλήσει για το ενδεχόμενο η μη της παραμονής του Ραϊκόνεν στη Ferrari, με δεδομένο ότι τη φετινή σεζόν λήγει το συμβόλαιό του με την ιταλική ομάδα.

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο Αλέν Προστ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari, είχε υποστηρίξει ότι ο Ραϊκόνεν είναι το «ιδανικό νούμερο 2» για την ομάδα, καθώς η σχέση του με τον Φέτελ είναι πολύ καλή και η θέση των δύο πιλότων απόλυτα ξεκάθαρη.

Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω και έτσι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει το αφεντικό της Ferrari, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε. Ο οποίος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ξεκαθάρισε απόλυτα τη θέση της ομάδας σχετικά με τον Φιλανδό οδηγό.

«Ο χρόνος που απομένει στον Κίμι εξαρτάται απόλυτα από την απόδοσή του. Πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει την παραμονή του, αλλιώς ούτε ο ίδιος δεν θα θέλει να μείνει. Ακόμα και εγώ, θα φύγω κάποτε» δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος της Ferrari, ξεκαθαρίζοντας απόλυτα το τοπίο.

Ο Φιλανδός οδηγός έχει όλο το χρόνο να αντιστρέψει την εσχάτως αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει, παρά την καλύ εκκίνηση της χρονιάς. Ωστόσο, ακόμα και η αδυναμία του μονοθέσιου της Ferrari να κοντράρει στα ίσια τις Mercedes, δημιουργεί ανακατατάξεις και κινητικότητα στο ιταλικό στρατόπεδο. Σχετικά, ο Μαρκιόνε δήλωσε.

«Δεν ξέρω αν φταίει η μέθοδος της δουλειάς μας, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τις ικανότητες των αθρώπων μας. Είμαστε μια ιστορική εταιρεία που δίνουμε έμφαση στο αποτέλεσμα. Πρέπει και οφείλουμε να βελτιωθούμε. Ωστόσο τα αποτελέσματα δε θα έρθουν σε μια νύχτα. Χρειζόμαστε χρόνο να εξελίξουμε αποτελεσματικά το εν πολλοίς νέο μονοθέσιο του 2016 και έτσι βλέπω να είμαστε σε πολύ πιο ανταγωνιστική θέση το 2017».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!