Ανοίγει και η Mercedes AMG GT

Ανοίγει και η Mercedes AMG GT

Ανοίγει και η Mercedes AMG GT

Το κορυφαίο κουπέ της AMG αποκτά rooadster έκδοση πολύ σύντομα, όπως επιβεβαιώνουν οι εικόνες ενός καμουφλαρισμένου πρωτότυπου στο δρόμο. 

Πριν λίγες μόνο μέρες η Mercedes – AMG παρουσίασε τη μέχρι σήμερα κορυφαία έκδοση της GT, με τον κωδικό R και ισχύ 585 ίππων από τον V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων με τα δύο turbo.

Αυτή όμως δεν θα είναι η τελευταία εκδοχή του συναρπαστικού κουπέ, καθώς η AMG έχει σχεδόν έτοιμη και την ανοιχτή, την roadster έκδοσή του. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της AMG, Τομπάιας Μόερς, το νέο μοντέλο πιθανώς να παρουσιστεί και ως το τέλος του 2016, ως μοντέλο 2017.

Η GT Roadster θα διαθέτει μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί το βάρος χαμηλά και να μην διαταραχτεί ο σπορ χαρακτήρας της κατασκευής. Αρχικά, θα προσφέρεται ως απλή και S, με 456 και 503 ίππους αντίστοιχα, ακριβώς όσους και οι αντίστοιχες κουπέ εκδόσεις.

Ήδη το μοντέλο εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς στους δημόσιους δρόμους και μάλιστα σε αντιπαράθεση με τον πλέον άμεσο ανταγωνιστή της, την Porsche 911 S Cabriolet.

Η GT Roadster φαίνεται να έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με την Mercedes SL, η οποία μάλιστα έχει, στην έκδοση AMG, ακόμα πιο δυνατές εκδόσεις με 580 και 630 ίππους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μόερς, «η SL είναι ένα δυνατό ανοιχτό GT, η AMG GT Roadster θα είναι ένα σκληροπυρηνικό, συναρπαστικό σπορ αυτοκίνητο».

Spy Image Credit: motor1.com

Best of internet