Λάουντα: «Θα νικούσα τον Χάμιλτον»

Λάουντα: «Θα νικούσα τον Χάμιλτον»

Ο Νίκι Λάουντα θα ήθελε να οδηγούσε σήμερα Formula 1 και ισχυρίζεται ότι μπορεί ακόμη να φέρει αξιοπρεπείς χρόνους με ένα σύγχρονο μονοθέσιο!

Λάουντα: «Θα νικούσα τον Χάμιλτον»

Χάμιλτον και Λάουντα έχουν τρέξει περίπου σε ίδιο αριθμό αγώνων (175 ο Βρετανός και 170 ο Αυστριακός), όμως οι στατιστικές είναι σαφώς υπέρ του πρώτου. Συγκεκριμένα ο Χάμιλτον έχει νικήσει σε 45 Γκραν Πρι της Formula 1 έναντι 25 του Λάουντα, οι pole position είναι 53 προς 24, ο Λιούις έχει πετύχει 29 φορές ταχύτερο χρόνο σε γύρο και ο Νίκι 24, ενώ ο Βρετανός έχει ανέβει μέχρι σήμερα 92 φορές στο βάθρο και ο σημερινός Διευθυντής του Ελεγκτικού Συμβουλίου της ομάδας της Mercedes «μόνον 54».

Σε πείσμα ωστόσο των στατιστικών, ο Λάουντα απάντησε με ένα ξερό «ναι» στο ερώτημα του περιοδικού ‘’The Red Bulletin’’, αν θα νικούσε τον Χάμιλτον, σε περίπτωση που βρίσκονταν την ίδια εποχή σε ενεργό δράση. Ο Αυστριακός υποστήριξε επίσης, ότι «ένας Φέτελ, ένας Χάμιλτον, ένας Ρόσμπεργκ θα ήταν και τότε εξίσου καλοί με σήμερα».

Ο Λάουντα θεωρεί, ότι θα μπορούσε να μπει και σήμερα σε ένα μονοθέσιο της Formula 1 και να το οδηγήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, εννοείται, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Απλά θα ήμουν δέκα δευτερόλεπτα πιο αργός. Μπορεί να το κάνει ο καθένας, που γνωρίζει να οδηγεί καλούτσικα αυτοκίνητο». Πάντως ο Αυστριακός δεν θα ήθελε, να οδηγούσε πάλι, επειδή «έχω οδηγήσει αρκετά. Εχω περάσει αρκετά. Αν με ρωτούσατε πάντως, αν θα ήθελα να οδηγούσα σήμερα παρά τότε, τότε θα σας απαντούσα, εννοείται. Δεν είμαι δα και ηλίθιος. Μόνον σήμερα. Θα κερδίζω 50 φορές περισσότερα σε σχέση με τότε και δεν θα κινδυνεύω. Σήμερα είναι η ωραιότερη εποχή για να οδηγείς».

Ο πρώην πιλότος της Formula 1 δεν υιοθετεί τις απόψεις, ότι η αγωνιστική οδήγηση είναι σήμερα λιγότερο απαιτητική και τις χαρακτηρίζει «βλακείες». Όπως εξηγεί, «χάρη στα τεχνολογικά βοηθήματα πλησιάζεις πλέον πιο κοντά στα όρια της φυσικής, η οδήγηση γίνεται πιο ακραία. Με μία μοναδική διαφορά. Αν πεταγόσουν τότε έξω από την πίστα, τότε γινόσουν σαν εμένα και μάλιστα, αν είχες τύχη. Αν βγεις σήμερα έξω, δεν συμβαίνει τίποτα. Όμως η πρόκληση της οδήγησης, παραμένει εξίσου συναρπαστική».

Best of internet