Η πρώτη φωτογραφία του «αγροτικού» της Renault

Πέτρος Πιτσίνης
Η πρώτη φωτογραφία του «αγροτικού» της Renault
Δύο μέρες πριν παρουσιαστεί, το Pick-Up της Renault μας δείχνει τον εμπρόσθιο σχεδιασμό του, ο οποίος θυμίζει πολύ το δυναμικό πρωτότυπο Alaskan Concept.

Το Σεπτέμβριο του 2015 στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο Alaskan, ένα σύγχρονο «αγροτικό» που ουσιαστικά μας ανακοίνωσε τις προθέσεις της Renault για την ενασχόλησή της με την κατηγορία των Pick-Up.

Στις 30 Ιουνίου, είχε προγραμματιστεί η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου παραγωγής, με την πρώτη κατασκοπευτική φωτογραφία από το εμπρόσθιο τμήμα του να είναι γεγονός (φωτογραφία παρακάτω). Σχεδιαστικά, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το νέο Kadjar αλλά και το X-Trail, ενώ το χρώμιο έχει χρησιμοποιηθεί με το... τσουβάλι για να δώσει έναν πολυτελή αέρα.

Για όσους πάντως αναρωτιούνται τι τύχει θα έχει ένα «αγροτικό» από τη Renault, που δεν έχει εμπειρία από τη συγκεκριμένη κατηγορία, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι βασίζεται σε ένα από τα κορυφαία μοντέλα της αγοράς, το Nissan NP300 Navara. Σε αντίθεση με το τελευταίο, αλλά και το Mercedes-Benz GLT που θα παρουσιαστεί αργότερα, θα εφοδιάζεται και με μικρότερους κινητήρες. Κάτω από το καπό θα πάρει θέση σύνολο με απόδοση από 135 ίππους, θα υπάρξει δυνατότερη έκδοση του ίδιου μοτέρ με 165 άλογα και αργότερα, ίσως έρθουν και ισχυρότερες προτάσεις. Φυσικά, θα διατίθεται και ως τετρακίνητο! Περισσότερα θα μάθουμε σε δύο ημέρες, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο Renault Alaskan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!