Ένας μήνας στο τιμόνι του Citroen C1 (pics)

Gazzetta team
Ένας μήνας στο τιμόνι του Citroen C1 (pics)
Ένας συντάκτης του Gazzetta άφησε στην άκρη το αυτοκίνητό του για 30 μέρες, πήρε το C1 και τώρα δεν θέλει με τίποτα να το επιστρέψει!

Ο άντρας το αυτοκίνητο του δεν το αλλάζει με τίποτα. Είναι το τελευταίο του βασίλειο. Αυτό και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης! Και μπορεί στο τηλεκοντρόλ να ανεχτεί παρεμβάσεις, στο αυτοκίνητό του όμως δεν δέχεται το παραμικρό σχόλιο.

Έτσι λοιπόν όταν ο διευθυντής μού είπε με πάρα πολύ ωραίο τρόπο η αλήθεια είναι: «Θα δοκιμάσεις το Citroen C1 για ένα μήνα και δεν ακούω κουβέντα», κάτι ο γλυκός τρόπος που το είπε, κάτι το challenge, το έκανα χωρίς να το πολυσκεφτώ.

Οπότε, παρκάρω το αυτοκίνητό μου σε ένα πάρκινγκ, το φιλάω γιατί θα έκανα να το ξαναδώ έναν ολόκληρο μήνα, και αποφάσισα να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά αλλά και να διεκπεραιώνω τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου με το C1.

H πρώτη μου εντύπωση μόλις το είδα παρκαρισμένο έξω το γραφείο του gazzetta.gr, ήταν ότι ήταν όσο μικρό έπρεπε...

Τι εννοώ; Μόλις είχα ακούσει ότι θα έπαιρνα ένα αυτοκίνητο πόλης για ένα μήνα, φαντάστηκα αυτά τα... κουβαδάκια (excuse my words) που κυκλοφορούν έξω και που μετά βίας χωράνε δύο άτομα.

Το Citroen C1 λοιπόν δεν είναι αυτό! To Citroen C1 είναι ένα… πώς να το πω, κανονικό αυτοκίνητο, που έχει το πλεονέκτημα ότι θα σου κάνει τη ζωή πιο οικονομική και πιο εύκολη!

Γιατί μεταξύ μας τώρα, για 2 λόγους θα αγοράσει κάποιος αυτοκίνητο πόλης:

Ο ένας είναι η κατανάλωση και ο άλλος είναι να μπορεί να το παρκάρει χωρίς πολλά πολλά ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη.

Μια παρένθεση εδώ. Όταν λέμε «να παρκάρει κάποιος ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη», δεν εννοούμε να κλείσει ράμπες αναπήρων, διαβάσεις πεζών ή να βάλει το μισό αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο. Εννοούμε να το χωρέσει στο «μάτι της βελόνας». Εκεί που ανθρώπινος νους δεν φαντάζεται! Και το βασικότερο από όλα, χωρίς να ενοχλεί κανέναν – εκτός από εκείνους που τον ζηλεύουν και σκέφτονται «μα πώς χώρεσε αυτοκίνητο εδώ». Κλείνει η παρένθεση.

Πάμε να πούμε τώρα γιατί μου έκανε τόση εντύπωση το Citroen C1 που έφτασα σε σημείο να μη θέλω να το δώσω πίσω.

Πρώτα από όλα η κατανάλωση!

Το C1 που μου έδωσαν έχει μέση κατανάλωση 5 λίτρα τα 100 χλμ. μέσα στην πόλη! Αλλά επειδή πάρα πολλά αυτοκίνητα, άλλη κατανάλωση γράφουν και άλλη κατανάλωση πραγματικά έχουν, ειδικά μέσα στην πόλη, αυτό ήθελα να το δω!

Κάθε μέρα για να πάω και να έρθω από το σπίτι στη δουλειά μου κάνω 27 χλμ. περίπου. Δηλαδή το μήνα, μόνο για τη δουλειά μου, διανύω πάνω κάτω 700 χλμ.

Και επειδή είναι Ιούνιος, δεν θα πάω και για ένα μπάνιο; Άνθρωπος είμαι, θα πάω! Για μια Χαλκίδα λοιπόν, το κοντέρ θα γράψει άλλα 160 χλμ. περίπου.

Και δεν θα κάνεις άλλα 150 χλμ. και μέσα στην πόλη; Ένα σινεμά, 3-4 καφέδες, κάνα φαγητό για να γλιτώσεις την γκρίνια του «όλο σπίτι με έχεις κλεισμένη και βλέπεις μπάλα», θα τα κάνεις!

Δηλαδή θα κάνω 1000 χλμ. σε έναν μήνα και σύμφωνα με την επίσημη κατανάλωση του Citroen C1 θα πρέπει να «κάψω» 50 λίτρα βενζίνη! Περίπου 70 ευρώ. Γίνεται αυτό;

Μόλις μου έδωσαν το Citroen C1, οι άνθρωποι της Citroen είχαν φροντίσει να έχουν γεμάτο το ρεζερβουάρ.

Δεδομένου λοιπόν το ότι το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 35 λίτρα, μέσα βρίσκονταν περίπου 50 ευρώ! Και όταν σκέφτηκα «δηλαδή όλον τον υπόλοιπο μήνα, εγώ θα βάλω μόνο 20 ευρώ βενζίνη ακόμα;», η αλήθεια είναι ότι δεν το πολυπίστεψα!

Να όμως που το Citroen C1 με διέψευσε πανηγυρικά!

Χρειάστηκε απλά να βάλω ένα 20άρικο ακόμα περίπου στις 20 Ιουνίου! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Έβγαλα έναν ολόκληρο μήνα, κάνοντας περίπου 1000 χιλιόμετρα με μόνο 70 ευρώ βενζίνη!

Πάμε στο δεύτερο τώρα.

Στο πάρκινγκ!

Είπαμε και στην αρχή ότι το C1 είναι μικρό στο μάτι, αλλά μεγάλο στους χώρους! Και αυτή είναι η πραγματικότητα! Το C1 χωράει παντού! Έχει ο άλλος παρκάρει την τζιπάρα όπως να 'ναι, σε θέση που χωράνε 2 αυτοκίνητα και έχει αφήσει ελάχιστο χώρο; Λοιπόν το C1 θα μπει! Κάνεις κύκλους στο κέντρο της Αθήνας Σαββάτο βράδυ και δεν βρίσκεις πουθενά πάρκινγκ και σκέφτεσαι να πληρώσεις 10 ευρώ; Μέγα λάθος! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην χωρέσει το C1 όπου βρεις κενό! Άσε το 10άρικο και κέρνα κανά σφηνάκι μια κοπέλα στο μπαρ!

Το C1 έχει φροντίσει και για αυτό!

Όταν λοιπόν έφτασε το τέλος του μήνα και έπρεπε να παραδώσω το C1, αισθάνθηκα περίεργα! Λυπόμουν που θα το άφηνα! Πραγματικά το είχα συνηθίσει.

Δύσκολος ο αποχωρισμός.

Εκτός βέβαια και αν οι άνθρωποι της Citroen θέλουν να μου δώσουν το C1 για έναν ακόμα μήνα!

Ε, φανταστικοί άνθρωποι της Citroen;; Ε;;;;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!