Θα τα καταφέρει στην Αυστρία ο Χάμιλτον;

Γιώργος Βαρίνος
Θα τα καταφέρει στην Αυστρία ο Χάμιλτον;
«Πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά» παραδέχεται ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, που βλέπει την πρώτη θέση και το Ρόσμπεργκ να απομακρύνονται.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι καθοριστικό για τον Χάμιλτον και το κυνήγι του τίτλου, έναντι του συναδέλφου του στην Mercedes, του Ρόσμπεργκ, που προηγείται κατά 24 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών.

Η πίστα Red Bull στο Σπίλμπεργκ είναι από αυτές που θεωρούνται «παλαιάς κοπής» και, παρά την πλήρη ανακατασκευή της το 2011, διατηρεί την δυσκολία και την απαιτητική χάραξη των ιστορικών ευρωπαϊκών σιρκουί που τόσο λατρεύει ο Χάμιλτον, σύμφωνα με δηλώσεις του.

«Στην Αυστρία έχουμε μια κλασική πίστα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Γρήγορη αλλά και δύσκολη στις προσπεράσεις, διαθέτει σημεία στα οποία μπορείς να κάνεις τη διαφορά και αυτό είναι πρόκληση. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να βρίσκεσαι στις πρώτες θέσεις της εκκίνησης, γι’ αυτό θα πρέπει να κάνω πολύ καλύτερη δουλειά απ’ ότι στο προηγούμενο Γκραν Πρι».

Υπενθυμίζουμε ότι στο Μπακού ο Χάμιλτον είχε εκκινήσει από τη δέκατη θέση για να τερματίσει τελικά πέμπτος, ενώ ο Γερμανός συνάδελφός του ήταν άνετα πρώτος.

Οι στατιστικές δεν είναι υπέρ του Χάμιλτον και στο Red Bull Ring, σε σύγκριση με τον Ρόσμπεργκ, καθώς ο τελευταίος στα δύο προηγούμενα αυστριακά Γκραν Πρι τερμάτισε πρώτος. Επίσης θα έχει να αντιμετωπίσει και την υπέρ – προσπάθεια της Red Bull να δείξει τον καλύτερο εαυτό της μέσα στο «σπίτι της».

Παραδοσιακή δύναμη στην πίστα αυτή παρουσιάζεται και η Williams, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη Ferrari που παλεύει για να κλείσει τη διαφορά με την Mercedes. Ήδη, σε δηλώσεις του ο Τότο Βολφ, αγωνιστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, ξεκαθάρισε ότι η Mercedes θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μείνει εμπρός από τον ανταγωνισμό, που συνεχώς εξελίσσεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!