Τι γίνεται όταν παίζεις με 2.500 ίππους; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Τι γίνεται όταν παίζεις με 2.500 ίππους; (video)
Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος Τζέι Λένο είχε την τρομακτική εμπειρία της ανατροπής με ένα drag special Plymouth Barracuda 2.500 ίππων.

Το κλασικό Plymouth Barracuda πέρασε το 1965 από τα χέρια της Hurst, για να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αγωνιστικό dragster με χαρακτηριστικό του τον κολοσσιαίο V8 κινητήρα των 7,6 λίτρων, που είχε τοποθετηθεί εκεί που κανονικά βρισκόταν το πίσω κάθισμα.

Το μοντέλο έγινε γνωστό με την ονομασία «Hemi Under Glass», καθώς ο τύπου Hemi κινητήρας της Chrysler ήταν ορατός από το πίσω παρμπρίζ και φυσικά ήταν υπεύθυνος για την εντελώς περίεργη κατανομή βάρους, που επέτρεπε στο αυτοκίνητο εντυπωσιακές σούζες.

Έως το 1975, ο αγωνιστικός οίκος Hurst είχε κατασκευάσει αρκετά Barracuda Hemi Under Class τα οποία έδιναν παραστάσεις σε όλη την Αμερική και ήταν τα αγαπημένα των stunt men, όπως ο 80χρονος σήμερα Μπόμπ Ριγκλ.

Ο τελευταίος ήταν και αυτός που κάθισε πίσω από το τιμόνι ενός Barracuda, για να αποδείξει στον Τζέι Λένο την κτηνώδη και ωμή δύναμη του τεράστιου κινητήρα με τον υπερμεγέθη υπερσυμπιεστή, που είναι υπεύθυνος για την ισχύ των 2.500 ίππων.

Ενώ λοιπόν στην ευθεία το αυτοκίνητο ήταν πειθήνιο κάνοντας μεγαλειώδεις… σούζες, όταν ο Ριγκλ προσπάθησε να το υπερστρέψει, τότε η υπερβολική πρόσφυση των dragster ελαστικών αντί να στείλει το πίσω μέρος σε τροχιά, έστειλε όλο το αυτοκίνητο σε συνεχόμενες ανατροπές.

Ευτυχώς η χρήση ζωνών και κρανών επέτρεψε στους δύο επιβαίνοντες να βγουν χωρίς την παραμικρή αμυχή, ωστόσο το αυτοκίνητο θα χρειαστεί σίγουρα καινούριο αμάξωμα, καθώς διαλύθηκε περιφερειακά.

Να λοιπόν που 2.500 ίπποι ποτέ δεν μπορούν να είναι αθώοι, ειδικά σε ένα αυτοκίνητο με τόσο περίεργα χαρακτηριστικά απόδοσης και γεωμετρίας. Πάντως ο 80χρονος Ριγκλ έδειξε να έχει και ψυχή και γνώση, καθώς ανάφερε ότι μέσα σε 50 χρόνια επιδείξεων με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αυτό ήταν το μόλις δεύτερο ατύχημα που είχε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!