Ο Νάνος που έγινε Τέρας (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Νάνος που έγινε Τέρας (video)
Το Tata Nano πέρασε από το κρεβάτι ενός Ινδού βελτιωτή Προκρούστη και η ισχύς του αυξήθηκε από τους 37 στους 200+ ίππους.

Το φτηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο δεν φημίζεται ούτε για την ισχύ του, ούτε για την οδική του συμπεριφορά. Ο δικύλινδρος κινητήρας του των 0,65 λίτρων αποδίδει 37 ίππους, ενώ οι αντιδράσεις του στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης είναι μια: ανατροπή.

Παρόλα αυτά, στο δίλημμα «μοτοσικλέτα ή Tata Nano» πολλοί Ινδοί οδηγοί επιλέγουν το δεύτερο, αν και τώρα οι δύο κόσμοι ταυτίζονται, χάρη στον κατασκευαστή του Super Nano, την Ja Motorsport, που χρησιμοποίησε ένα κινητήρα 1.3 λίτρων από Suzuki Hayabusa, με turbo μάλιστα.

Αυτός αποδίδει περισσότερους από 200 ίππους, είναι τοποθετημένος στο κέντρο και το αμάξωμα του αυτοκινήτου έχει υποστεί τεράστιες τροποποιήσεις, με στοιχεία από τον πλαίσιο, τις αναρτήσεις, τους τροχούς και τα φρένα ενός αγωνιστικού μονοθέσιου να αναλαμβάνουν δράση.

Σύμφωνα με το autocar Ινδίας που οδήγησε το υβρίδιο, το απίστευτα βαρετό και προβληματικό στη συμπεριφορά του μικρό αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε ένα πανίσχυρο εργοστάσιο αδρεναλίνης, το οποίο φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το πρωτότυπο, πέραν φυσικά της εξωτερικής όψης.

Στο video μπορούμε να δούμε πόσο ενθουσιασμένος είναι ο συντάκτης του περιοδικού –και δικαιολογημένα άλλωστε- καθώς το αυτοκίνητο προσομοιάζει περισσότερο σε ένα πιο ψηλό και «συμβατικό» μονοθέσιο, παρά στο μοντέλο παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!