Mercedes-Benz: «Δεν φοβόμαστε τις Google, Apple»

Πέτρος Πιτσίνης
Mercedes-Benz: «Δεν φοβόμαστε τις Google, Apple»
Οι Γερμανοί τόνισαν πως οι εταιρείες τεχνολογίας που μπαίνουν όλο και πιο βαθιά στα «νερά» της αυτοκίνησης, δεν είναι σοβαρή απειλή και δεν τους πτοούν.

Η Google και η Apple είναι δύο εταιρείες-κολοσσοί στο χώρο της τεχνολογίας, ωστόσο η δραστηριότητά τους έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και στην αυτοκίνηση. Φυσικά η ιδιότητά τους είναι να εξελίσσουν ηλεκτρονικά είδη και τα μοντέλα που ετοιμάζουν είναι αυτόνομα, με πρωτοποριακά συστήματα οδήγησης.

Πάντως, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz τονίζουν πως δεν έχουν κάτι να φοβηθούν και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την επιτυχία τους στο μέλλον. Οι ίδιοι λένε πως στα επόμενα 10 χρόνια, οι εξελίξεις θα είναι περισσότερες από ότι είχαμε τα τελευταία 50 έτη! Αυτό θα συμβεί γιατί πλέον η πλειοψηφία των πελατών θέλει ένα αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, με επαναστατικά συστήματα που θα φρενάρουν το όχημα μόνα τους ή θα το οδηγήσουν στον αυτοκινητόδρομο, αν παραστεί ανάγκη.

Για αυτό, πολλά μοντέλα στην γκάμα της Mercedes-Benz ήδη διαθέτουν τέτοιου είδους τεχνολογίες, με το άμεσο μέλλον να μας επιφυλάσσει πολλά περισσότερα. Όσο για την έλευση της αυτόνομης οδήγησης, η μάρκα υποστηρίζει ότι αυτό θα γίνει σε «στάδια», όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τις μεγάλες αλλαγές. Ακόμη όμως και σε τελική φάση, ο άνθρωπος δεν θα αντικατασταθεί πλήρως από το σύστημα, απλώς θα αναλαμβάνει τον ε΄λεγχο του αυτοκινήτου σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, όπως υποστηρίζει ο CEO της Mercedes στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!