Εντυπωσιακό το επετειακό Ford GT

Γιώργος Βαρίνος
Εντυπωσιακό το επετειακό Ford GT
Μια ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση του νέου GT για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από τη νίκη της στο Λε Μαν, δημιούργησε η Ford.

To 1966 η Ford συμμετείχε στον ιστορικό αγώνα αντοχής των 24 ωρών του Λε Μαν και πραγματοποίησε ένα θρίαμβο, κατακτώντας τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία της με τα GT40.

Πενήντα χρόνια μετά, η εταιρεία συμμετείχε και πάλι με το νέο GT στον ίδιο αγώνα, κερδίζοντας την κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής, νικώντας και πάλι τη Ferrari που όπως και τότε, αποτελούσε τον κυρίαρχο ανταγωνιστή της.

Για να τιμήσει το αυτοκίνητο που άνοιξε τον κύκλο της αγωνιστικής επιτυχίας στον εμβληματικό αγώνα, η αμερικανική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική έκδοση του νέου GT με την ονομασία ’66 Heritage Edition. Οι αισθητικές αλλαγές φέρνουν το νέο μοντέλο πιο κοντά στην εικόνα του πάλαι ποτέ αγωνιστικού GT40 Mark II, που επικράτησε στο Λε Μαν του 1966 με οδηγούς τους Μπρους Μακλάρεν και Κρις Έιμον.

Αναφέροντας ότι θα κατασκευάσει ελάχιστα μόνο αυτοκίνητα αλλά όχι πόσα, η Ford σημειώνει ότι ότι η επετειακή έκδοση θα είναι βαμμένη σε μαύρο ματ ή γυαλιστερό χρώμα, με ασημί ρίγες και το νούμερο 2 του πάλαι ποτέ αγωνιστικού σε φόντο στο χρώμα του πάγου. Πολλά στοιχεία του αμαξώματος θα έχουν το χρώμα των ινών άνθρακα, που είναι και το υλικό κατασκευής του, ενώ οι τροχοί θα είναι 20 ιντσών σε ειδικό σχέδιο και χρώμα σατέν χρυσό.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα θα είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα με επένδυση δέρματος, όπως άλλωστε και το τιμόνι. Εμφανείς ραφές, στοιχεία σε χρώμα σατέν χρυσό και δέρμα στο ταμπλό θα συμπληρώνουν τις αλλαγές με στόχο μια πιο σπορ και αγωνιστική αίσθηση στο εσωτερικό.

Το κόστος της ειδικής αυτής έκδοσης δεν έχει γίνει γνωστό, σίγουρα όμως θα είναι υψηλότερο της απλής έκδοσης. Η οποία είναι ήδη δυσεύρετη, καθώς η Ford έχει 10.000 παραγγελίες, ενώ έχει προγραμματίσει να κατασκευάζει 250 μονάδες το χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!