Περιμένουν ρεκόρ χρόνων στο Σπίλμπεργκ οι ομάδες της Formula1

Νίκος Τσιώκος
Περιμένουν ρεκόρ χρόνων στο Σπίλμπεργκ οι ομάδες της Formula1
Ρεκόρ χρόνων στο Σπίλμπεργκ περιμένουν οι ομάδες της Formula1 στην πίστα του Σπίλμπεργκ, όπως επιβεβαίωσε και ο Πολ ντι Ρέστα.

Στην Αυστρία και στο Σπίλμπεργκ μεταφέρεται η δράση της Formula1 την προσεχή εβδομάδα. Ομάδες και πιλότοι προετοιμάζονται για τη Ρεντ Μπουλ Ρινγκ και περιμένουν να έχουμε ρεκόρ χρόνων στις κατατακτήριες δοκιμές. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Πολ ντι Ρέστα, ο οποίος έτρεξε στο Σπίλμπεργκ στο DTM τον περασμένο Μάιο.

Ο Βρετανός τόνισε, μιλώντας στην ιστοσελίδα motorsport.com, ότι η πίστα είναι λιγότερο ανώμαλη με περισσότερη πρόσφυση στις στροφές. «Για μας (στο DTM) ήταν 2.5 δεύτερα πιο γρήγορα στις κατατακτήριες δοκιμές. Είναι λίγο πιο στρωτή (πίστα) με περισσότερη πρόσφυση στις στροφές, αλλά οι συνθήκες ήταν σωστές. Είναι πιο δύσκολο με τα ελαστικά, όμως γίνονται ολοένα και πιο γρήγορα. Είναι λιγότερο ανώμαλη, οπότε μπορείς να βελτιστοποιήσεις το μονοθέσιο πολύ περισσότερο.

Μπορείς να τρέξεις πιο αργά, που είναι καλύτερο για την αεροδυναμική. Οι ανωμαλίες δεν ήταν άσχημες πριν, όμως ήταν σε σημεία που σε προκαλούσαν λίγο, ειδικά στα φρένα στη δεύτερη στροφή προς τον λόγο και στις δύο τελευταίες στροφές. Υπάρχει πολύ λιγότερη συμπίεση γύρω από την τελευταία στροφή, το προφίλ έχει αλλάξει ελαφρώς, οπότε είναι λίγο πιο φυσιολογική στροφή.

Τα κερμπ είναι επίσης λίγο διαφορετικά, είναι λίγο κολακευτικά και επιεική ως ένα σημείο. Λείπει λίγο ο χαρακτήρας που είχε. Θα προτιμούσα να είναι λίγο πιο δύσκολο στα άκρα! Με την εξέλιξη των μονοθεσίων και τη μαλακή γόμα, θα περίμενα (ο καλύτερος χρόνος) να είναι στο 1:05.0, ίσως και πιο γρήγορος. Θα είναι πρόκριση για τους πιλότους», ανέφερε ο Βρετανός.

Πάντως, γενικά ο καλύτερος χρόνος στο Σπίλμπεργκ έγινε το 2003 από τον Μίκαελ Σουμάχερ με 1:07.908, αλλά ήταν σε ελεύθερες δοκιμές. Στη μάχη της pole position το ρεκόρ στο εν λόγω σιρκουί κατέχει ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με 1:08.082.

Τέλος, αν επιβεβαιωθεί στην πράξη το 1:05:0, τότε θα μπει στη δεκάδα με το ρεκόρ χρόνων σε κατατακτήριες δοκιμές όλων των εποχών. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Νίκι Λάουντα με 58.79 στην Ντιζόν της Γαλλίας το 1974, ενώ ακολουθούν οι Αλέν Προστ, Πάτρικ Ντέμπσεϊ με 1:01.380, 1:02.200, αντίστοιχα, το 1982 και το 1984.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!