Ρόσι: «Χαζό λάθος, δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσι: «Χαζό λάθος, δεν έχει τελειώσει τίποτα»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι χαρακτήρισε χαζό το λάθος που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη και τόνισε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, παρά το ότι μεγάλωσε η διαφορά από τον Μαρκ Μάρκεζ.

Ενώ είχε ευκαιρία για τη νίκη και για μείωση της διαφοράς στη βαθμολογία, ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε πτώση στη δέκατη στροφή δέκα γύρους πριν το τέλος του αγώνα στο Άσσεν και εγκατέλεψει για να χάσει έδαφος στη μάχη του τίτλου. Ο «Γιατρός» χαρακτήρισε χαζό το λάθος του και απολογήθηκε στη Yamaha που δεν της έδωσε βαθμούς.

«Στο πρώτο μέρος του αγώνα ένιωσα καλά και στο δεύτερο έβαλα τη μαλακή γόμα στο πίσω ελαστικό και ένιωθα ακόμα καλύτερα. Προσπάθησα να πιέσω, είχα καλή εκκίνηση και πολύ περισσότερη πρόσφυση. Όμως, έκανα ένα λάθος, πίεσα πολύ σκληρά και ήταν πάρα πολύ. Ήταν ένα χαζό λάθος. Λυπάμαι πολύ για όλη την ομάδα επειδή σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει, είχαμε ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους υπόλοιπυος.

Με τη μαλακή γόμα στο πίσω ελαστικό στο δεύτερο μέρος ήμουν πολύ πιο γρήγορος στην ένατη στροφή διότιθ μπορούσα να ανοίξω το γκάζι πιο νωρίς. Έφτασα στη δέκατη, φρέναρα στο ίδιο σημείο, αλλά ήμουν 4 ή 5 χλμ./ώρα πιο γρήγορος και έχασα το μπροστινό», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, όμως, τόνισε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα δείχνοντας της διαθέσεις του για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

«Λυπάμαι πολύ που δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς, ειδικά με τον Λορένθο, που είχε δύσκολο τριήμερο, και επίσης εναντίον του Μάρκεζ. Η εγκατάλειψη είναι πρόβλημα για το πρωτάθλημα, ιδιαίτερα εξαιτίας του κινητήρα στο Μουτζέλο. Τώρα το πλεονέκτημα του Μάρκεζ είναι αρκετά μεγάλο. Όμως, δεν έχει τελειώσει τίποτα και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε Σαββατοκύριακο και θα δούμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!