Εννιά θέσεις ακόμα στο Moto GP ενόψει 2017

Νίκος Τσιώκος
Εννιά θέσεις ακόμα στο Moto GP ενόψει 2017
Εννιά κενές θέσεις απομένουν στο γκριντ του Moto GP για το 2017, με 12 αναβάτες να τις διεκδικούν. Πλήρεις οι εργοστασιακές ομάδες.

Ιδιαίτερα... καυτό αναμενόταν το φετινό καλοκαίρι στο Moto GP, καθώς έφταναν στο τέλος τους τα συμβόλαια όλων των αναβατών των εργοστασιακών ομάδων. Ωστόσο, όλες φρόντισαν να... γεμίσουν πριν καν βγει ο Ιούνιος, ώστε να έχουν μείνει εννιά κενές θέσεις στο γκριντ του 2017. Αυτές είναι όλες σε δορυφορικές ομάδες και τις διεκδικούν μέχρι τώρα 12 αναβάτες.

Οι 11 και ο Ζάρκο

Με εξαίρεση την LCR Honda, που θα συνεχίσει με τον Καλ Κράτσλοου, και την Tech 3 Yamaha, η οποία έχει ανακοινώσει τον Γιόνας Φόλγκερ και απομένει ο ομόσταυλός του, οι υπόλοιπες δεν έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση. Ο λόγος για τις Marc VDS Honda, Pramac Ducati, Avintia Ducati και Aspar Ducati.

Στην παρούσα φάση χωρίς συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά είναι οι Τζακ Μίλερ, Τίτο Ραμπάτ, Σκοτ Ρέντινγκ, Ντανίλο Πετρούτσι, Μισέλε Πίρο, Έκτορ Μπαρμπέρα, Γιόνι Ερνάντεζ, Εβγκέν Λαβέρτι, όπως και οι Αλβάρο Μπαουτίστα, Στέφαν Μπραντλ, που έχασαν τις θέσεις τους στην Aprilia. Επίσης, υπάρχει και ο πρωτοπόρος αυτή τη στιγμή της Moto 2, Ζοχάν Ζάρκο, ο οποίος είναι πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στο Moto GP.

Λορένθο στην Ducati, Βινιάλες στη Yamaha

Μιλώντας για τις... προωθήσεις από τη δεύτερη κατηγορία οι δύο από τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας, Άλεξ Ρινς και Σαμ Λόους έχουν, ήδη, βρει ομάδα στην πρώτη κατηγορία και μάλιστα εργοστασιακή. Ο μεν Ρινς στη Suzuki και ο δε Λόους στην Aprilia. Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραμε, οι εργοστασιακές είναι πλήρεις, αφού φρόντισαν από νωρίς για τα οδηγικά τους δίδυμα ενόψει του 2017.

Από τις... μετακομίσεις που έγιναν ξεχωρίζει αυτή του Χόρχε Λορένθο στην Ducati, ύστερα από εννιά χρόνια με τη Yamaha με τρεις παγκόσμιους τίτλους. Τη θέση του στην ιαπωνική ομάδα πήρε ο Μάβερικ Βινιάλες στο πλευρό του Βαλεντίνο Ρόσι, που ανανέωσε, ενώ η Scuderia προτίμησε τον Αντρέα Ντοβιζιόζο δίπλα στον Λορένθο.

Ο Αντρέα Ιανόνε την... έκανε για τη Suzuki, όπου θα βρίσκεται και ο Ρινς, με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό να πηγαίνει στην Aprilia να βρει τον Λόους. Όσον αφορά τη Repsol Honda, είναι η μοναδική που διατήρησε το ίδιο οδηγικό δίδυμο για τη νέα σεζόν, αφού παρέμειναν οι Μαρκ Μάρκεζ και Ντάνι Πεντρόσα.

Τέλος, η νεοεισερχόμενη ΚΤΜ έχει βρει εδώ και καιρό τους αναβάτες της και αυτοί θα είναι οι Μπράντλεϊ Σμιθ, Πολ Εσπαργκαρό. Έτσι, απομένει να δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές των μη εργοστασιακών ομάδων, ώστε να συμπληρωθεί το γκριντ του 2017.

Το γκριντ του 2017

Yamaha

Βαλεντίνο Ρόσι

Μάβερικ Βινιάλες

Honda

Μαρκ Μάρκεζ

Ντάνι Πεντρόσα

Ducati

Χόρχε Λορένθο

Αντρέα Ντοβιζιόζο

Suzuki

Αντρέα Ιανόνε

Άλεξ Ρινς

Aprilia

Σαμ Λόους

Αλέιξ Εσπαργκαρό

ΚΤΜ

Μπράντλεϊ Σμιθ

Πολ Εσπαργκαρό

Tech 3 Yamaha

Γιόνας Φόλγκερ

Δεν έχει ανακοινωθεί

LCR Honda

Καλ Κράτσλοου

Marc VDS Honda

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Pramac Ducati

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Avintia Ducati

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Aspar Ducati

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!