Νέα μάρκα ετοιμάζει η Mercedes-Benz

Πέτρος Πιτσίνης
Νέα μάρκα ετοιμάζει η Mercedes-Benz
Η Daimler σκέφτεται να ιδρύσει μια ακόμη φίρμα, που θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα και θα μπει στο...μάτι των παραδοσιακών εκπροσώπων της κατηγορίας!

Ένα υπο-brand που θα ασχολείται αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ετοιμάζεται να ιδρύσει η Mercedes-Benz, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη Γερμανία. Η Daimler είχε ανακοινώσει από καιρό πως στο μέλλον θα ασχοληθεί εντατικά με την κατασκευή αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων, οπότε μια νέα φίρμα για αυτό το σκοπό θα ήταν μια διαφορετική και αποδοτική κίνηση.

Ουσιαστικά, πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο της BMW με τη Σειρά i που λειτουργεί σχεδόν αυτόνομα και έχει το δικό της πλάνο, ωστόσο αναμένεται να είναι ακόμη πιο ανεξάρτητη από τη Mercedes-Benz και τη Smart. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως τελευταία ο όμιλος έχει παρουσιάσει πολλές ηλεκτρικές προτάσεις, άλλες αναμένονται αργότερα κι άλλες σύντομα. Τα μοντέλα που θα βγουν στους δημόσιους δρόμους άμεσα είναι τα ηλεκτρικά Smart (ForTwo και ForFour), όμως δεν αποκλείεται να δούμε και την ηλεκτρική παραλλαγή του μεσαίου SUV της Mercedes-Benz, της GLC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!