Στην Aprilia ο Α. Εσπαργκαρό

Νίκος Τσιώκος
Στην Aprilia ο Α. Εσπαργκαρό
Θέση στο Moto GP θα έχει μέχρι και το 2018 ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Aprilia.

Το γκριντ του 2017 στο Moto GP σιγά-σιγά συμπληρώνεται. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό έγινε ο τελευταίος αναβάτης που εξασφάλισε μία θέση στην πρώτη κατηγορία μέχρι και το 2018, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Aprilia.

Ο Ισπανός είναι μέρος του σχεδίου εξέλιξης της ιταλικής ομάδας, η οποία από πέρυσι έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την ομάδα του Φαούστο Γκρεσίνι για να έχει την ονομασία Aprilia Racing Team Gresini.

Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική ως αποτέλεσμα της προόδου που έχει δείξει φέτος και αυτό αποδεικνύεται από την απόκτηση του 26χρονου νυν αναβάτη της Suzuki, όπου έχασε τη θέση του λόγω της παρουσίας των Αντρέα Ιανόνε, Άλεξ Ρινς.

Όσο για τον έναν εκ των αδερφών Εσπαργκαρό, ο Αλέιξ δεν τα πήγε άσχημα με την ιαπωνική ομάδα πέρυσι και φέτος, καθώς έχει μετρήσει αρκετούς τερματισμούς στη δεκάδα, με καλύτερο αποτέλεσμα την πέμπτη θέση, όπου τερμάτισε δις φέτος σε ΗΠΑ και Ισπανία, ενώ έχει μία παρουσία στο βάθρο στη μεγάλη κατηγορία από το 2014, όταν έτρεχε για λογαριασμό της δορυφορικής Forward Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!