Supercar 550 ίππων με τελική ταχύτητα... 8 χλμ./ώρα!

Πέτρος Πιτσίνης
Supercar 550 ίππων με τελική ταχύτητα... 8 χλμ./ώρα!
Αυτό το Ford GT δεν κατάφερε να πιάσει όσα περίμεναν οι ειδικοί σε μια δημοπρασία και αυτό γιατί με ένα... ποδήλατο μπορείς να το προσπεράσεις ή ακόμη χειρότερα, με τα πόδια!

Πίσω στο 2004, η Ford ετοίμαζε το σύγχρονο GT και στο πλαίσιο της εξέλιξής του, περιλαμβάνονται φυσικά και τα αυτοκίνητα δοκιμών. Το πρώτο εντελώς λειτουργικό GT ήταν το εικονιζόμενο, με τον κωδικό CP-1 να το χαρακτηρίζει και ήταν η τέταρτη προσπάθεια.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να πιάσει όσα χρήματα πίστευαν οι ειδικοί σε μια πρόσφατη δημοπρασία, καθώς έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν μπορεί να οδηγηθεί σε συνθήκες δρόμου κι αν κάποιος το προσπαθήσει, ένας ειδικός ηλεκτρονικός κόφτης που δεν μπορεί να αφαιρεθεί, θα επέμβει στα 8 χλμ./ώρα και θα κόψει κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης.

Το ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας προς τους επίδοξους ιδιοκτήτες, που δεν δέχθηκαν να καταβάλλουν ένα -προφανώς- τεράστιο ποσό για την απόκτηση ενός... διακοσμητικού στο γκαράζ τους. Στον αλουμινένιο πίσω προφυλακτήρα, αλλά και σε άλλα σημεία του αμαξώματος, δεσπόζουν υπογραφές από τους υπεύθυνους εξέλιξης του μοντέλου, ενώ τα ανθρακονήματα που διακρίνονται σε κάποιες λεπτομέρειες, δεν υιοθετήθηκαν στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Θυμίζουμε ότι το... κανονικό Ford GT εκείνης της γενιάς εφοδιαζόταν με έναν V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα 5.4 λίτρων με απόδοση 550 ίππων και 678 Nm ροπής. Η ισχύς περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου των έξι σχέσεων, ολοκλήρωνε το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, έφτανε τα 400 μέτρα σε 11,8'', τα 200 χλμ./ώρα ερχόντουσαν 12,3'' μετά την εκκίνηση και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 330 χλμ./ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!