Ο «κατακτητής» του Isle of Man σε βίντεο (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ο «κατακτητής» του Isle of Man σε βίντεο (video)
Η Subaru με τον Μαρκ Χίγκινς κατάφεραν να θέσουν ένα νέο ρεκόρ στην ιστορική διαδρομή των 60,72 χιλιομέτρων, με το βίντεο της προσπάθειάς τους να... κόβει την ανάσα!

Ο Μαρκ Χίγκινς (πρώην οδηγός WRC) με ένα ειδικά βελτιωμένο Subaru Impreza WRX STi από την Prodrive, κυριολεκτικά διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ (που είχε γίνει από τον ίδιο) στην ιστορική διαδρομή του Isle of Man. Ο... γύρος των 60,72 χιλιομέτρων καλύφθηκε σε μόλις 17 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα (ήταν 19' 15'') με μέση ταχύτητα τα 204,34 χλμ./ώρα (ήταν 189,114).

Ο ίδιος είπε ότι το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν τα υπερβολικά μυγάκια που δεν του επέτρεπαν να βλέπει σωστά σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, όμως όπως όλα έδειξαν, δεν ήταν αρκετό για να χαλάσει τη σχεδόν αλάνθαστη εικόνα του! Το Subaru που οδηγούσε είχε δεχθεί βελτιώσεις από την Prodrive.

Η απόδοση του κινητήρα του είναι περίπου 500 ίπποι, «φορούσε» σλικ ελαστικά της Dunlop (Sport Maxx Slick), παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, ήταν εφοδιασμένο με αγωνιστικές αναρτήσεις, ακόμη και με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα DRS!

Το βίντεο που ακολουθεί άργησε να έρθει, αλλά άξιζε την αναμονή, με περιγραφή από τον ίδιο τον Χίγκινς και στιγμές που... κόβουν την ανάσα. Για τους λάτρεις των λεπτομερειών, υπάρχει εικονικό στροφόμετρο, ταχύμετρο, ένδειξη επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο, μετρητής G, μετρητής καρδιακών παλμών, ένδειξη θερμοκρασίας στο σώμα του οδηγού, ένδειξη της πίεσης του πεντάλ του φρένου και του γκαζιού και βέβαια, χρονόμετρο. Απολαύστε!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!