Μάρκεζ: «Σαν νίκη η δεύτερη θέση»

Νίκος Τσιώκος
Μάρκεζ: «Σαν νίκη η δεύτερη θέση»
Ο Μαρκ Μάρκεζ είδε τη δεύτερη θέση στο Άσσεν ως νίκη λόγω του ατυχήματος του Βαλεντίνο Ρόσι, αφού έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Σαν νίκη ήταν η δεύτερη θέση για τον Μαρκ Μάρκεζ στο Άσσεν λόγω του ατυχήματος του Βαλεντίνο Ρόσι, αφού ο «Γιατρός» όδευε σε μία άνετη νίκη και θα μείωνε τη διαφορά στη βαθμολογία, κάτι που παραδέχτηκε ο Ισπανός στις δηλώσεις του, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας. «Σήμερα ήταν αγώνας για απώλεια βαθμών.

Όλη η ομάδα είπε τουλάχιστον 40 φορές ''σε παρακάλω τερμάτισε τον αγώνα!''. Στο δεύτερο μέρος ο Βαλεντίνο πίεσε πολύ, είπα ''δεν μπορώ να τον ακολουθήσω''. Έκανα τον δικό μου αγώνα χωρίς άγχος ή πανικό. Στους δύο πρώτους γύρους πήρε μία διαφορά δύο ή τρία δεύτερα. Ήταν απίστευτα γρήγορος. Πίεζα κι εγώ, αλλά εντός του όριου μου.

Όμως, όταν τον είδα ότι έπεσε και ο Λορένθο ήταν πολύ πίσω και ο Μίλερ πίσω από μένα. Όταν με πέρασε, απλά τον ακολούθησα. Αυτή η δεύτερη θέση είναι σαν νίκη επειδή ήταν πολύ κρίσιμες συνθήκες και αυτοί οι 20 πόντοι θα είναι πολύ σημαντικοί στο τέλος του πρωταθλήματος», ήταν τα λόγια του δις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!