Με έμπνευση από τους αγώνες

Τα 10 αυτοκίνητα με τα πιο cool χαρακτηριστικά που προέρχονται από τους αγώνες!

Με έμπνευση από τους αγώνες

Με έμπνευση από τους αγώνες

Συνεχώς λέμε πως οι αγώνες δημιουργούν τεχνολογικές λύσεις που στη συνέχεια εμφανίζονται στα αυτοκίνητα παραγωγής. Αυτή είναι η «καραμέλα» που λένε οι δημοσιογράφοι για τους αγώνες και σπάνια αυτές οι τεχνολογικές λύσεις είναι ορατές.    

Στην προσπάθεια για δημιουργία συνεχώς μεγαλύτερης κάθετης δύναμης, οι ομάδες εφοδιάζουν συνεχώς τα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα. Φτάνει να κοιτάξουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του '90 με ένα μοντέρνο, για να ανακαλύψουμε πλήθος αεροδυναμικών λεπτομερειών που κάνουν την διαφορά. Ας δούμε 10 αυτοκίνητα παραγωγής, που έχουν αφομοιώσει αυτές τις μοντέρνες αεροδυναμικές λύσεις που προέρχονται κατ' ευθείαν από τους αγώνες!

Ferrari 488 GTB Ενεργά φλάπς στον διαχύτη

H F50 ήταν η τελευταία Ferrari που πρόσφερε μια μεγάλη ανακλινόμενη αεροτομή αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το Μαρανέλο δεν χρησιμοποιεί «έξυπνα» αεροδυναμικά βοηθήματα στα αυτοκίνητά του. Η Ferrari, εξελίσσει από την πείρα της στους αγώνες μια μεγάλη γκάμα κρυφών λεπτομερειών που χειραγωγούν το αέρα γύρω από το αυτοκίνητο σε μεγάλες ταχύτητες δημιουργώντας κάθετη δύναμη. Στην 488GTB η Ferrari, χρησιμοποιεί ενεργά φλάπς στον διαχύτη που ανοίγουν στις υψηλές ταχύτητες μειώνοντας την οπισθέλκουσα.

Ford GT Κεντρική στήριξη στην πίσω αεροτομή

Οι κεντρική στήριξη στις πίσω αεροτομές είναι ένα must σήμερα στα μοντέρνα αγωνιστικά, αλλά κανένα αυτοκίνητο παραγωγής δεν χρησιμοποιεί αυτή τη λύση που μειώνει την ορατότητα προς τα πίσω. Κανένα; Όχι ακριβώς! Το νέο Ford GT με την έξυπνη λύση του να μην είναι η πίσω πτέρυγα ορατή και να είναι κρυμμένη χαμηλά στο αμάξωμα χρησιμοποιεί την λύση της κεντρικής στήριξης της αεροτομής!

Dodge Viper ACR Extreme Aero Package