Προστ: «Διαφορετική η μονομαχία μου με τον Σένα»

Προστ: «Διαφορετική η μονομαχία μου με τον Σένα»

Προστ: «Διαφορετική η μονομαχία μου με τον Σένα»

Ο Γάλλος υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ της δικής του μάχης με τον Βραζιλιάνο και της «ενδοοικογενειακής» αντιπαλότητας μεταξύ Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον.

Δεν είναι όλες οι «ενδοοικογενειακές» μάχες της Formula 1 ίδιες, λέει ο Αλέν Προστ. Οι μονομαχίες του Γάλλου με τον Άιρτον Σένα, οι ίντριγκες και τα σκάνδαλα άφησαν εποχή την εποχή που έτρεχαν μαζί στη McLaren. Δεν έλειψαν μάλιστα ακόμη και οι συγκρούσεις μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα το 1989 στη Σουζούκα, όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ο Προστ, αλλά ακυρώθηκε ο Σένα και έτσι ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Γάλλος.

Οι συγκρίσεις είναι ωστόσο αναπόφευκτες εξαιτίας της αντιπαλότητας, που υποβόσκει σήμερα ανάμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes, Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ. Ο Προστ εξήγησε, ότι μία τέτοια σύγκριση είναι λανθασμένη. «Όταν βρίσκεσαι σε μία κορυφαία ομάδα, τότε είναι ξεκάθαρο, ότι κάτω από κανονικές συνθήκες θα είσαι πρώτος και δεύτερος. Αυτό είναι το μοναδικό συγκρίσιμο μεταξύ της περιόδου μου με τον Άιρτον στη McLaren και του σημερινού δίδυμου της Mercedes», δήλωσε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.

Ο Προστ τόνισε όμως επίσης, ότι «όλα τα άλλα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο τρόπος, που ρυθμίζονται τα αυτοκίνητα, το πώς εργάζονται οι ομάδες, κλπ., δεν είναι συγκρίσιμα». Ο Γάλλος ευχήθηκε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στη Formula 1, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα ήθελα να δω τη Ferrari να βρίσκεται ψηλά. Μόνον τότε θα αλλάξουν τα πράγματα. Είναι μεγάλη διαφορά, αν μάχεσαι μόνον εναντίον του συναδέλφου σου από την ίδια ομάδα ή και εναντίον όλων των άλλων».

Νομίζουμε, ότι ο Γάλλος εξέφρασε τις επιθυμίες όλων των φίλων της Formula 1 με τα λόγια του.

Best of internet