Απαγόρευση στα φτερά αεροδυναμικής στο Moto GP

Νίκος Τσιώκος
Απαγόρευση στα φτερά αεροδυναμικής στο Moto GP
Η Επιτροπή Γκραν Πρι του Moto GP ανακοίνωσε την απόφαση για απαγόρευση των φτερών αεροδυναμικής στις μοτοσικλέτες από το 2017.

Μία τεχνική αλλαγή θα έχουμε από το 2017 στο Moto GP. Αυτό διότι η Επιτροπή Γκραν Πρι ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση για απαγόρευση των φτερών αεροδυναμικής, που έχουμε δει στις μοτοσικλέτες της πρώτης κατηγορίας. Ο λόγος είναι ότι είναι ανασφαλή και αποτελούν πρόβλημα για την αισθητική των μοτοσικλετών, όπως έχει αναφέρει πλήθος αναβατών στις αρχές της σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής

Η Επιτροπή ομόφωνα συμφώνησε ότι από το 2017 η χρήση των αεροδυναμικών φτερών στο Moto GP θα απαγορευτούν. Ο κανονισμός για τις κατηγορίες Moto 3 και Moto 2 έχει ήδη απαγορευθεί. Τα φτερά που συμμορφώνονται με τους τωρινούς τεχνικούς κανονισμούς μπορούν να συνεχιστούν για το υπόλοιπο της σεζόν του 2016.

Η πρώτη χρήση τους ήταν από την Ducati και έχει γίνει βασική πηγή διαφωνίας στα πάντοκ του Moto GP κατά τη διάρκεια των πρώτων αγώνων της σεζόν. Ένας αριθμός αναβατών έχουν πει ότι είναι ανασφαλή και πρόβλημα για την αισθητική των μοτοσικλετών, αν και ο Αντρέα Ιανόνεν της Ducati χαρακτήρισε την κριτική ως ζήλια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!