Η τέχνη συναντά τους αγώνες

Γιώργος Βαρίνος
Η τέχνη συναντά τους αγώνες
Στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, στη Μεγάλη Βρετανία, τρία αγωνιστικά του WTCC γίνονται ο καμβάς εντυπωσιακών εικαστικών δημιουργιών.

Με στόχο να προβάλει το παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού WTCC, η FIA συνεργάστηκε με τους οργανωτές του φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, για τη δημιουργία τριών εντυπωσιακών αυτοκινήτων – έργων τέχνης.

Ένα Honda Civic, ένα Volvo S60 Polestar και ένα Chevrolet Cruze που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αποτελούν τον καμβά για τη δημιουργία εντυπωσιακών θεμάτων που η κάθε μια ομάδα επέλεξε για το αυτοκίνητό της.

Το Honda Civic ανέλαβε το ίδρυμα Ζαν Γκρατόν, που με έμπνευση από τον χαρακτήρα Μισέλ Βάιλαντ, έναν οδηγό αγώνων σε ένα κόμικ του μεγάλου δημιουργού, δημιούργησε ένα πολύ εντυπωσιακό θέμα που αποπνέει ταχύτητα και ένταση.

Το Volvo ανέλαβε η καλλιτεχνική εταιρεία του πρίγκιπα Καρόλου-Φιλίππου της Σουηδίας, καθώς ο ίδιος συμμετέχει στο πρωτάθλημα τουρισμού της χώρας του με το S60. Με την ονομασία Cyan, το θέμα εδώ είναι πολύ πιο minimal και αφαιρετικό, δίνοντας έμφαση στις πολύ δυναμικές αναλογίες του αυτοκινήτου.

Το τρίτο αυτοκίνητο, το Chevrolet Cruze, αποτελεί καμβά για την Tag Heuer, την γνωστή εταιρεία ωρολογοποιίας που φέτος ξεκίνησε τη συνεργασία της με το WTCC. Η Tag επέλεξε τον καλλιτέχνη του γκράφιτι Τζιμ Βίζιον, για να δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό και έντονο θέμα που αναδεικνύει την ένταση των αγώνων.

Τα τρία αυτοκίνητα εκτίθενται ήδη στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, υπάρχει όμως και ειδική σελίδα, στην οποία μπορεί ο καθένας να ψηφίσει το καλύτερο σχέδιο. Ταυτόχρονα, μπαίνει σε κλήρωση για να κερδίσει ένα VIP διήμερο ταξίδι στο Κατάρ, για να παρακολουθήσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Τι λέτε, θα δοκιμάσετε την τύχη σας;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!