Άσσεν... 2026 στο Moto GP

Νίκος Τσιώκος
Άσσεν... 2026 στο Moto GP
Για δέκα ακόμη χρόνια θα βλέπουμε Γκραν Πρι του Moto GP στο Άσσεν της Ολλανδίας, καθώς ανανεώθηκε το συμβόλαιο με την Dorna Sports μέχρι και το 2026.

Η μοναδική πίστα που διεξάγει Γκραν Πρι του Moto GP κάθε χρόνο από το 1949, με μοναδική εξαίρεση το 1980, είναι το Άσσεν της Ολλανδίας. Μάλιστα, θα βλέπουμε αγώνες εκεί για τα επόμενα δέκα χρόνια, αφού οι υπεύθυνοι της πίστας ανανέωσαν το συμβόλαιό τους με την Dorna, το οποίο έληγε φέτος, μέχρι και το 2026.

«Είναι μεγάλη χαρά για μας. Το Άσσεν είναι παρών από την αρχή το 1949. Είναι φανταστικό και μεγάλη τιμή να ανανεώσουμε με την πίστα του Άσσεν για τα επόμενα δέκα χρόνια. Όπως ξέρετε, ανανεώνουμε για πέντε χρόνια, αλλα σε αυτή την περίπτωση λόγω των επενδύσεων που είναι έτοιμη να κάνει η πίστα για βελτίωση χρειάζονται τη συνέπεια.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό, είναι σημαντική ανακοίνωση. Το Άσσεν πάντα είναι εξαιρετικός συνεργάτης και αυτή είναι η 25η φορά που διεξάγεται εδώ το πρωτάθλημα με το σύστημα των FIM, Dorna, IRTA και MSMA.

Τώρα θα γίνουν τουλάχιστον 35 και θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους στο σιρκουί, έγινε πολύ εύκολα η συμφωνία», δήλωσε ο επικεφαλής της Dorna, Καρμέλο Εζπελέτα. «Βέβαια είμαστε κι εμείς χαρούμενοι, η συνεργασίας της Dorna και της πίστας ήταν πάντα πολύ καλή. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε μεγάλη διάρκεια στο συμβόλαιο.

Μέχρι το 2026 είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως θέλουμε να επενδύσουμε σχεδόν 16 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε, έξι, εφτά χρόνια. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις κερκίδες μας, τη φιλοξενία και την ασφάλεια. Πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι με αυτό το δεκαετές συμβόλαιο και σας ευχαριστώ», ανέφερε, από τη μεριά του, ο πρόεδρος της πίστας, Άριαν Μπος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!