Προτάσεις για διάταξη Καταλούνια λόγω Σάλομ

Νίκος Τσιώκος
Προτάσεις για διάταξη Καταλούνια λόγω Σάλομ
Η Επιτροπή Ασφαλείας του Moto GP συνεδρίασε στο Άσσεν και κατέθεσε δύο προτάσεις για τη μελλοντική διάταξη της πίστας Καταλούνια στη Βαρκελώνη λόγω του θανάτου του Λουίς Σάλομ.

Ο χαμός του Λουίς Σάλομ στην πίστα της Καταλούνια οδήγησε την Επιτροπή Ασφαλείας του Moto GP στην απόφαση να χρησιμοποιηθεί η διάταξη της Formula1 για το υπόλοιπο του Γκραν Πρι. Όμως, το θέμα δε θα μείνει εκεί, καθώς αυτή συνεδρίασε στο Άσσεν με τον Επικεφαλής Ασφαλείας Γκραν Πρι της FIM, Φράνκο Ουνσίνι, με στόχο να συζητήσει για τη μελλοντική διάταξη του εν λόγω σιρκουί.

Μάλιστα, κατέθεσε δύο προτάσεις για τη μελλοντική διάταξη που θα έχει. Η πρώτη ήταν να παραμείνει η διάταξη της Formula1, που περιλαμβάνει μία πιο μικρή δέκατη στροφή και προσπερνάει τη δωδέκατη, όπου είχε το δυστύχημα ο Σάλομ, αλλά με τη δέκατη να έχει μερικές τροποποιήσεις, ώστε να ταιριάξει στις ανάγκες του Moto GP.

Η δεύτερη αφορούσε τη διατήρηση της τωρινής διάταξης, αλλά με μεγαλύτερη περιοχή εξόδου στη δωδέκατη στροφή για να μην έχουμε εκ νέου ό,τι συνέβη με τον Σάλομ. Έτσι, ο Ουνσίνι θα παρουσιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες τις προτάσεις στους αναβάτες στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφαλείας στο Σάχσενρινγκ της Γερμανίας σε τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!