Κόντρα κορυφής (video)

Κόντρα κορυφής (video)

Τα πιο δυνατά hatchback, η Mercedes A 45AMG και το Audi RS3 στήνονται στην ευθεία και λύνουν τους λογαριασμούς τους. 

Κόντρα κορυφής (video)

Στις πιο μικρές τους εκδόσεις κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στους δρόμους και αποτελούν τα τυπικά οικογενειακά αυτοκίνητα του μέσου Ευρωπαίου.

Στις κορυφαίες τους εκδόσεις όμως, που χαρακτηρίζονται ως AMG και RS αντίστοιχα, τα Mercedes A Class και Audi A3 διαθέτουν εκατοντάδες  ίππους, μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, κιβώτια διπλού συμπλέκτη και επιδόσεις που πριν 15 χρόνια, θα ζήλευαν κάποια μοντέλα με σήμα τους το αλογάκι ή τον ταύρο.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο video από την κόντρα κορυφής που πραγματοποίησε το βρετανικό περιοδικό EVO, τα δύο αυτοκίνητα βρίσκονται τόσο κοντά που μια πολύ μικρή μεταβολή στις συνθήκες μπορεί να επιφέρει την επικράτηση του ενός ή του άλλου.

Στην προκειμένη περίπτωση, το RS3 επικρατεί με βραχεία κεφαλή της A45AMG, κυρίως λόγω της ροπής και της ισχύος που είναι μεν σχεδόν ταυτόσημες με αυτές της Mercedes, αποδίδονται όμως σε αρκετά χαμηλότερες στροφές.

Εμάς δεν θα μας χάλαγε κανένα από τα δύο, καθώς με τελική ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 280 χλμ./ώρα στην περίπτωση του Audi και 0-100 χλμ.ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της Mercedes, οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικές και σίγουρα ξεπερνούν την ικανότητα των περισσότερων οδηγών να τις διαχειριστούν σε όλη τους την έκταση. 

Mercedes A45 AMG vs Audi RS3 - Which is fastest? | evo DRAG BATTLE

Best of internet