Υπάρχει σωσίας… αυτοκινήτων; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Υπάρχει σωσίας… αυτοκινήτων; (video)
Πως θα σας φαινόταν αν κάτω από ένα ολοκαίνουριο νέο μοντέλο που βλέπετε σε μια διαφήμιση, ξέρατε ότι υπάρχει ένα κατάμαυρο ηλεκτρικό πρωτότυπο;

Μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως «όχημα φάντασμα», «alter ego», «ξενιστή» και πολλά ακόμα, ωστόσο ένα είναι γεγονός: το Blackbird, αυτό το μαύρο ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα, μπορεί στο μαγικό κόσμο της διαφήμισης να πάρει το σχήμα όποιου αυτοκινήτου επιθυμεί.

Το Blackbird διαθέτει ένα απολύτως μεταβαλλόμενο πλαίσιο και ύψος αναρτήσεων, έτσι ώστε το μήκος του και το μεταξόνιό του να προσαρμόζονται στο μέγεθος του αυτοκινήτου που θα ντουμπλάρει. Επίσης, η κίνηση μπορεί να μεταδίδεται στους πίσω, στους εμπρός ή και σε όλους τους τροχούς, απομονώνοντας ή εμπλέκοντας τους σχετικούς ηλεκτρικούς κινητήρες, για να κάνει αντίστοιχα stunts.

Αφού γυριστούν όλες οι απαραίτητες σκηνές, τότε το Blackbird «ντύνεται» ψηφιακά με το αμάξωμα του μοντέλου – πρωταγωνιστή στη διαδικασία του post production και το οπτικό μέρος της διαφήμισης ή της ταινίας είναι έτοιμο.

Γιατί όμως υπάρχει η ανάγκη ντουμπλαρίσματος πολλών νέων μοντέλων κατά τη διάρκεια της παραγωγής των τηλεοπτικών τους σποτ; Ο κυριότερος είναι η μυστικότητα, καθώς αν τα γυρίσματα γίνονταν με το πραγματικό αυτοκίνητο, αυτό θα έπρεπε να είναι εκτεθειμένο για πολλές ώρες και μέρες, χωρίς την παραμικρή κάλυψη.

Δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι το κόστος. Τα Blackbird διαθέτει ήδη όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται –με 360 κάμερες υψηλής ευκρίνειας- για να δίνει εικόνα τόσο του περιβάλλοντος όσο και κάθε γωνίας κίνησης του αυτοκινήτου.

Μόνο για να μεταφερθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός στο πραγματικό αυτοκίνητο, να τοποθετηθεί και να αφαιρεθεί ξανά, χρειάζονται πολλές εργάσιμες ώρες που κοστίζουν ακριβά.

Να λοιπόν γιατί στην επόμενη διαφήμιση που θα δείτε για το αγαπημένο σας αυτοκίνητο, πρέπει να κρατάτε μικρό καλάθι για το αν είναι αυτό που πραγματικά βρίσκεται πίσω από όλα τα εντυπωσιακά πλάνα, ή αυτό το άσχημο, παράξενο μαύρο πράγμα, το Blackbird, με τις εξαιρετικές όμως δυνατότητες μεταμόρφωσης.

Στο πολύ ενδιαφέρον video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία μεταμόρφωσης, η οποία ολοκληρωμένη φαίνεται πανεύκολη. Απαιτεί όμως τεράστια εξειδίκευση και πολύ χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!