Στο πόντιουμ στοχεύει ο Βινιάλες

Γιώργος Βαρίνος
Στο πόντιουμ στοχεύει ο Βινιάλες
Μεγάλες βλέψεις για τον Γκραν Πρι του Άσσεν έχει ο Ισπανός οδηγός της Suzuki και έχει σημαντικούς λόγους γι’ αυτό.

Η φετινή εξέλιξη της Suzuki στα χέρια του νεαρού Μάβερικ Βινιάλες ήταν εντυπωσιακή. Κορυφαίοι χρόνοι σε δοκιμές και κατατακτήριες, μάχες με τα «μεγάλα παιδιά» στις πρώτες θέσεις, ένα βάθρο και εξαιρετικά αποτελέσματα, με τον Ισπανό να βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, δείχνουν ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει κάνει τα μεγαλύτερα και ταχύτερα βήματα εξέλιξης από όλους τους ανταγωνιστές της.

Η τελευταία εξέλιξη που δίνει πολύ μεγάλη αισιοδοξία στην ομάδα και στον Βινιάλες είναι ένα καινούριο πλαίσιο, που δοκιμάστηκε στην Ισπανία αμέσως μετά το Γκραν Πρι της Καταλονίας.

Με το συγκεκριμένο πλαίσιο, η Suzuki ήρθε στο Άσσεν και στη δεύτερη περίοδο δοκιμών έδειξε κιόλας τις δυνατότητές του, καθώς ο Βινιάλες πραγματοποίησε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον πρώτο Ιανόνε με την Ducati.

Ο Ισπανός φαίνεται ενθουσιασμένος και αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του: «Το νέο πλαίσιο δουλεύει πολύ καλά. Στις δοκιμές της Παρασκευής (24 Ιουνίου) δεν απέδωσε το 100%, ωστόσο με μικρές ρυθμίσεις νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ περισσότερο. Θα προσπαθήσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον αγώνα. Αν δουλέψουμε σκληρά πάνω στις ρυθμίσεις, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα δεύτερο βάθρο σε αυτό τον αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!