Με Λεκλέρκ η Haas στο Σίλβερστοουν

Νίκος Τσιώκος
Με Λεκλέρκ η Haas στο Σίλβερστοουν
Ο οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari και νικητής του GP3, Σαρλς Λεκλέρκ, θα κάνει την εμφάνισή του με τη Haas στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Μία... πρώτη γεύση από μονοθέσιο της Formula1 θα πάρει ο Σαλρς Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος θα λάβει μέρος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας στο Σίλβερστοουν τον επόμενο μήνα.

Ο 18χρονος θα λάβει μέρος με τη Haas και θα μπει στο τιμόνι αντί του Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, με τον ίδιο να τονίζει ότι είναι σημαντικό βήμας προς τον ανώτερο στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να μπει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Είναι φανταστική ευκαιρία να πάρω θέση σε μονοθέσιο της Formula1 και δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω την Haas και τον Εστεμπάν (Γκουτιέρεζ).

Είναι τιμή μου για την πίστη που έχουν σ' εμένα η Haas και η Ferrari. Είναι σημαντικό βήμα προς τον τελικό στόχο μου να γίνω πιλότος της Formula1», δήλωσε ο Λεκλέρκ. «Ο Σαρλς Λεκλέρκ είναι ψηλά από τη Ferrari και το ρεκόρ του μιλάει από μόνο του.

Είμαστε χαρούμενοι που θα του παρέχουμε αυτή την ευκαιρία και θα βοηθήσουμε στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς των πιλότων της Formula1. Επίσης, τα εύσημα πάνε και στον Εστεμπάν (Γκουτιέρεζ), που θα μοιραστεί το μονοθέσιό του και θα αποτελέσει μέντορα του Σαρλς», είπε, από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Haas, Γκαένθερ Στάινερ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Λεκλέρκ έχει μόλις δύο χρόνια που συμμετάσχει σε αγώνες μονοθέσια, μετά τα καρτ. Μάλιστα, τα έχει πάει αρκετά καλά με 2 νίκες, 7 παρουσίες στο βάθρο και 1 pole position στη Formula Renault 2.0 Alps, 4 νίκες, 13 πόντιουμ στη Formula 3, ενώ φέτος σε 2 αγώνες έχει 1 νίκη και προηγείται στη βαθμολογία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!