Άλισον: «Θα σπάσουμε ρεκόρ το 2017»

Νίκος Τσιώκος
Άλισον: «Θα σπάσουμε ρεκόρ το 2017»
Ο Τζέιμς Άλισον πιστεύει ότι θα σπάσουν ρεκόρ στη Formula1 το 2017 με τους νέους κανονισμούς.

Στους νέους κανονισμούς της Formula1 από το 2017 αναφέρθηκε ο Τζέιμς Άλισον στην ετήσια Αθλητική Διάσκεψη της FIA. Ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari πιστεύει ότι η επόμενη θα είναι χρονιά που θα σπάσουν ρεκόρ, ενώ τη χαρακτήρισε ως μίξη απολαυστικής και τρομακτικής σεζόν. «Ο ιστορικός καλύτερος χρόνος εφαρμόστηκε λίγο καιρό πριν.

Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά γιατί θα σπάσουμε αυτά τα ρεκόρ. Μερικοί νομίζουν ότι οι χρόνοι δεν είναι τόσο σημαντική και πως η εγγύτητα των αγώνων είναι το μοναδικό που έχει σημασία. Νομίζω ότι και τα δύο έχουν σημασία. Θα θέλαμε κάθε αγώνας να είναι καθαρή μάχη. Έχουν γίνει κάποιοι πολύ καλοί αγώνες φέτος. Όσο για το 2017, είναι μίξη απολαυστικών και τρομακτικών μέτρων.

Απολαυστικό επειδή πρέπει να σκεφτείς κάτι καινούριο για το πώς να λύσεις ένα πρόβλημα. Τρομακτικό επειδή έχει το μονοθέσιο που τρέχεις και αυτό που θα φτιάξεις. Όταν οι κανονισμοί είναι πολύ σταθεροί, είναι πιο εύκολο να τους χειριστείς επειδή ό,τι δουλεύεις στο τωρινό μονοθέσιο θα λειτουργήσει και στο επόμενο», ανέφερε ο Άλισον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!